HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Simicska Lajos egyáltalán nem hagyott fel az Orbán elleni hadjárattal, csak éppen stratégiát váltott.

A médiaháborút lényegében megnyerte, ezért most új frontvonalat nyitott. Titkos fegyvere a Főgép, mely nem is annyira titkos, de annál inkább ütőképes.

A Fidesz a kezdetektől egyik legjelentősebb szürke eminenciása abszolút győzelmet aratott a médiaháborúban, hiszen a kormányt rendre professzionális propagandamódszerekkel támogató médiumokat szembefordította Orbánnal, akinek nem maradt más, mint a közszolgálati televízió, mely azonban jelen felépítésében egy fej hagymát nem ér például a Hír TV-hez képest.
A sokáig az egyik legtitokzatosabb magyar milliárdos most a tulajdonában lévő Közgéppel támad.

Módszerei igen egyszerűek, de annál hatékonyabbak. Lényegében minden állami pályázatra jelentkezik kivitelezőként, s valamennyi esetben ő adja meg a legalacsonyabb árajánlatot.
A legjobb az egészben az, hogy amennyiben győz, minden rendben van, mert elnyerte a munkát, ami még a többi pályázó ajánlatainál alacsonyabbra belőtt összeggel is bőven nyereséges; azonban ha veszít, az is az ő malmára hajtja a vizet. Ugyanis a kormány kénytelen lesz magyarázkodásba kezdeni annak kapcsán, hogy miért nem a legjobb ajánlat jött ki győztesként a tender elnyeréséért folytatott küzdelemből, s a visszásságok híre könnyedén eljuthat Brüsszelbe is, ahol tárt karokkal fogadnak minden negatív információt a magyar kormánnyal kapcsolatban.

Vannak persze aggályok, melyekkel érdemes lehet számolnia Simicskának is, hiszen amíg jóban voltak, kevés kivétellel az összes pályázatot a Közgép nyerte el, s akkor még korántsem volt szó arról, hogy a többi pályázóhoz képest féláron vállalná a beruházásokat. Ha ennek az egésznek valaki alaposabban utána néz Brüsszelben, akkor Simicska sem biztos, hogy győztesként távozik majd. Kérdés persze, hogy mi számít neki győzelemnek...

Az egyik legutóbbi akció keretein belül a Közgép egy XXIII. kerületi felüljáró felújítására kiírt pályázaton vett részt, s 430 millió forintban határozta meg árajánlatát, de végül kizárták. A Híd, valamint a Strabag konzorciuma 668 milliót kért volna ugyanezért a munkáért!

A BKK azzal indokolta a Közgép kizárását, hogy az általuk megbecsült árnál 37%-kal alacsonyabb összegért dolgozott volna Simicska vállalata, ami szerintük irreális.

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr567549172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása