HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Érdekes, hogy ma már viszonylag keveset használjuk a "kulcsos gyerek" fogalmat, pedig egyáltalán nincsenek kevesen azok a kicsik, akiknek nyári táboroztatására nincs pénz, a nagymama nem tud rájuk vigyázni, a szüleik pedig végigdolgozzák a nyarat.

Rengeteg tábor nyit a napokban is, azonban nem mindenkinek van pénze befizetni a költségeit.

Élménytáborok, öko-táborok, kalandtáborok és millióféle lehetőség várja június közepétől augusztus végéig a gyerekeket szerte az országban, de természetesen nem ingyen. Egy igazán élménydús tábori kaland a szülők zsebét súlyos tízezrekkel könnyebbíti egy-egy hétre, s aki nem teheti meg, hogy kifizesse a díjakat, annak gyerekei bizony ezúttal is otthon maradnak, ha nincs más alternatíva.

Vidéken mindez persze nem okoz olyan nagy gondot, mint mondjuk Budapesten, hiszen ezerféle lehetőség nyílik a biztonságos és mégis tartalmas időtöltésre, főleg, ha vannak barátok, akiknél össze lehet jönni délutánonként, s akad, aki időről időre ránéz a lurkókra. A bányatavas halálesetek és az egyéb szörnyűségek, melyek a híradókból ismeretesek természetesen nem történnek meg automatikusan, ha a gyerekek magukra maradnak egy-egy délután erejéig, de azért jobb, ha van felügyelő.

A városban már komolyabb kihívást jelent a táborokba nem járó srácok szünidejének tartalmasabbá tétele, hiszen Budapesten, ahol az emberek többnyire nem ismerik egymást, nagyon nem biztonságos a gyereket egy kulccsal a nyakában szélnek ereszteni. Vagy inkább legyünk őszinték: súlyos felelőtlenség.
A budapestiek, vagy más nagyvárosokban élők többnyire felosztják egymás között a gyerekfelügyeletet, egymás munkaidejéhez igazodva. Ha adott mondjuk öt olyan család, akik jóban vannak, akkor megvalósítható a munkaidőkhöz igazítva a gyerekek közös elhelyezése, ahol játszhatnak egymással, programokat is szervezhetünk nekik, s ha minden jól megy, a héten olyan napokra is lehet számítani, amikor magunkra is jut egy kis idő.

Fantázia kérdése az egész. Csak bele kell gondolni: az izgalmas gyerektáborok a 20. század végének "termékei", tehát a megelőző korokban is megoldották valahogyan a szülők és gyerekek is a kérdést. Van a táborokon kívül is nyár!

 

(Címlap: Forrás: reggeliujsag.ro)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr437573264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása