HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Ezt a szerény kérdést manapság napi szinten kellene föltenni mindazoknak, akik – közelítsék meg bár a témát jobbról, vagy balról, de – erről diskurálnak, s nem igazán gondolnak bele abba, hogy a két fogalom koránt sem egymás szinonimái.

A kormány természetesen szándékosan mossa össze a bevándorlókérdést a menekültkérdéssel, hiszen elgondolásai szerint jól láthatóan az a lényeg, hogy az átlag magyar tévénéző (nevezzük Ernőnek) úgy érezze, hogy a menekültek és a bevándorlók, tehát együtt véve a bevándorlók súlyosan veszélyeztetik a munkahelyeket, a közegészégügyet, a közbiztonságot, s nem utolsó sorban a magyar nemzetet. A kommunikáció lényege tehát az, hogy minden külföldi, aki ide jön, az potenciális ellenfelel a magyarnak, akit lassanként a menekült (igen, cserélgessük csak a kifejezéseket szabadon) kitúr majd saját otthonából.
Ernő tehát félti a munkahelyét, ahol legfeljebb százezer forintot keres havonta, ezért a biztonság kedvéért egyetért azzal, hogy itt tényleg krízis van.

És persze valóban van, de közel sem amiatt, hogy a bevándorlók és a menekültek honfoglalást hajtaának végre a fejünk felett és most jaj nekünk. Ez egy nagyon szépen összeállított, politikai demagógia, de annál nem sokkal több.

A baj ott van, hogy idővel nem fog tudni mit kezdeni Európa az egyre súlyosabban szegény és veszélyes területről menekülő emberáradattal, s kénytelen lesz megálljt parancsolni. Na, akkor baj lesz, de ennek jelen pillanatban nem sok köze van Magyarországhoz, s a politikai kampány sem erről szól. Na, de most akkor ki kicsoda?

A menekültek elsősorban politikai, vagy etnikai okokból hagyják el hazájukat, ezzel máris migránssá lépve elő, s a világ egy élhetőbb helyére igyekeznek eljutni. A legtöbb esetben Észak-Afrikából, és a Közel-Keletről érkeznek, pánikszerűen menekülnek, s bizony ők vannak a legtöbben, s az ő sorsuk ennek megfelelően a legkevésbé belátható.

A bevándorlók szinte mindig konkrét tervekkel érkeznek a célországba, ahol szeretnének letelepedni, az adott ország állampolgáraivá válni, adót és TB-t fizetni, dolgozni, s lényegében integrálódni a számukra új, vagy legalábbis más kultúrába.

A kormány célja az, hogy a menekültellenes hangulatot fokozza, s nem igazán gondol bele, hogy az időközben ide csatolt bevándorlóellenességben abszolút semmi logika nincsen, hacsak nem nézzük a kérdést szélsőjobboldali irányból, mert akkor mondjuk van...

A kérdés roppantul egyszerű, míg a néphülyítésnél aligha van könnyebb. Ezt megint sikerült bebizonyítani.

 

(Fotó: Afgán menekültek a Nehru parkban. Az Origo tudósítójának elmesélték: a háborús helyzet miatt érkeztek // Bielik István - Origo)

civilhetes.net

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr157588554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó a cikk, jó a gondolatmenet is, de szerintem túlságosan naiv. A jelenség leírása valós adatokat használ, de az arányok nagyon torzultak.
Csak úgy gondolatébresztőnek: Mennyi eurót(!) kérnek az "embercsempészek" a tevékenységükért? Azt honnan szedik azok, akik családostul fizetnek be az európai retúrmentes kirándulásba? Útközben kamionokat fosztanak ki. Ne mond, hogy csak demagógia! Felvételek tucatjait tették közzé sofőrök az előttük haladó jármű kirámolásáról, mert érthetően nem mertek mást csinálni. Lányokat, asszonyokat kapnak el az utcán. A bíróság felmenti valamiféle multikulti tiszteletbentartási szempontok alapján. Szerinted itt nincs ellentmondás? Ha valaki tényleg menekül, az így viselkedik? Ha féltem az irhám, vagy a családomét, akkor a falon át betörve próbálok új fedél alá kerülni, vagy bekopogok az ajtón?
A posztban leírt szempontok valóban léteznek, a jelenségek valósak, csak épp az arányok torzultak. A "menekülők" elenyésző százaléka menekül. A többség európai értelemben sosem élt jó körülmények között, ezért igénye sincs rá, ellenben sikerült őket szervezetten felheccelni, átszállítani a tengeren, és rászabadítani a vergődő kontinensre. Arra, amelyik épp lábonlövi magát az orosz embargóval az USA sugalmazására, miközben szintén az USA kibővíti a kapcsolatait a keletkezett gazdasági hézagok kihasználásával. Szerintem nagyon át kellene gondolni a következtetéseket! Az érkezők százezrével szálják meg Európát, és míg az itteni országok velük vannak elfoglalva, meg egymást győzködik a lehetséges megoldásokkal, addig az USA minden intellektuális és műveltségi inpotenciája ellenére rátelepszik a világra.
Rendkívül nehéz elkülöníteni a bevándorlót a menekülőtől, de meg kell tenni, mert ennek az egész műbalhénak semmi köze a valósághoz!
süti beállítások módosítása