HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Az Orbán-Gyurcsány páros történelmi tévedése, az iszlám félreértelmezése!

A mindennapjaink kényszerű eseményévé és folyamatává vált menekült ügy felszínre hozza azt a végtelen leegyszerűsítő butaságot, amit a két lián Orbán és Gyurcsány szabadított a magyar közgondolkodásra. Az elmúlt 11 évben kialakult egy olyan permanens választási kampány hangulat, ami lehetetlenné teszi a kiegyensúlyozott normális gondolkodást a haza és benne mi magunk érdekeinek hosszú távú felismerését és érvényesítését. Mindent átsző a pillanat és a perc követelményéből adódó azonnali reagálás és az erő demonstrálása. Nincsenek érvek, nem számítanak a tények, csak a cél a hatalom megtartása, nem számít az ára. Gyurcsány ebben a rendszerben a létezésének fenntartásán keresztül van jelen, hiszen a belátás abszolút hiányzik belőle, az alázatot pedig nem ismeri. Orbán rendszerének alapvető szükséglete Gyurcsány létezése, mert a vele és a médiával tudja azokat a helyzeteket előállítani, aminek a végén az MSZP lehetséges talpra állása kiiktatható.

Ez az összekacsintós társasjáték egészen a menekültek megjelenéséig működött, most viszont új helyzet van.

Kiderült, hogy a szolidaritás és demokrácia értelmezés magyar változata csődöt mondott, lelepleződőt az egerek „birodalma” az elefántok jogállamán belül. A magyar köz és politikai állapotok valamint a gondolkodás nem kompatibilis Európa fogalmi és tartalmi rendszerével. Képtelenek vagyunk a minimális saját érdekünk felfogására, a másság változatainak el és felfogására, egy másik kultúrkör létezésének felismerésére. Kerítést építünk, felkészülünk a lövetésre, megbolondítjuk az embereket és olyan folyamatokat indítunk el, amelyek generációk múltán is jelen lesznek, mint fertőző gócok.

A világ kerítésbontóként ismert és tisztelt bennünket, ezt tesszük most tönkre ezzel a primitív kerítésépítéssel.  A drót nem oldott meg semmit, csak megsebesíti az emberek testét és lelkét, ez utóbbit generációkra. A sebek az emlékezés sebei lesznek!

Hazánkban indul az új típusú irredenta gondolkodás kialakítása, amely a kirekesztésen a másság elutasításán alapul. Szóvá süllyesztünk egy kultúrát azzal, hogy pejoratív jelzővé züllesztjük az iszlám kifejezést ez által esélyt sem adva egy évszázados kultúra elfogadására, megértésére. Képtelenek vagyunk azzal szembenézni, hogy azokat, akiket ma kiutasítunk, megsértünk, megalázunk, azokkal és gyerekeikkel fogunk együtt élni Európa falain belül. Magyarországnak sem lesz más esélye, mint a befogadás, hiszen egy évtizeden belül olyan nagy lesz a népesség csökkenés, hogy csak és kizárólag a modern népvándorlással hozzánk kerültekből tudjuk pótolni a munkaerőt, legyen az kukás vagy orvos.

Meg kellene szüntetnünk az egerek birodalmát és be kellene tagozódnunk az elefántok jogállamába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr277743178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása