HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik és mint ilyen, valaki másnak a tulajdona.

Fontos jellemző, hogy a szabadságtól való megfosztás fizikai vagyintézményesített erőszakkal történik, célja a gazdasági kizsákmányolás. Hivatalosan ma a rabszolgaság a világ minden országában megszűnt, ennek ellenére sok ember él ilyen típusú függőségben. Az intézményesített erőszak kifejezést mi sem jellemzi jobban, mint mikor egy társadalomban a törvényeket, jogszabályokat szinte kizárólag csak a dolgozó rétegre alkalmazzák.

Az erőszak kifejezés írja le azokat a gyakran előre eltervezett cselekményeket, amelyek más élőlényeknek fájdalmat, sérülést, szenvedést okoznak, illetve más embereket valamire fizikai erővel vagy hatalmi nyomással kényszerítenek. A mai magyar társadalomban törvényes jogai csak annak vannak aki elég nagy vagyonra tudott szert tenni a rendszerváltozásnak nevezett kollektív szabadrablásban ahhoz, hogy megfizesse „politikai ellenfeleit”, vagy a korrupt hivatalnokokat. Ergo ebben a játékban az állampolgár csak a rabszolga szerepét töltheti be. Azért nem a jobbágyságét, mivel a középkori Magyarországon maximum 30 %-át vették el a jobbágyság által megtermelt javaknak. Egy tizedet az egyháznak, egy tizedet a földesúrnak és egy tizedet a királynak. A mai állampolgár e demokratikusnak nevezett társadalomban ennek többszörösét kénytelenek megfizetni, hiszen el kell tartania a munkára hajlandóságot sem mutató rétegen kívül az aktuális hatalmi nyomást képviselő ún. befolyásos keselyűhad holdudvarát is. Ami marad az az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez pedig kevés. 

Öt év. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Fidesz, mint Magyarország egyik legnagyobb pártja lerakja alapjait egy erőszakos diktatúrának. A saját hazájuk kifosztására szakosodott ún. „kormányzó elit” munkájának köszönhetően hazánkat szinte teljesen lenullázták. A befolyt uniós pénzek nagy része magánzsebekbe vándorolt. Olyan kirakatberuházások lettek megvalósítva milliárdokért, amire semmi szüksége nincs a társadalomnak. A vaskézzel irányított média folyamatos agymosásának köszönhetően szinte gond nélkül megtehet a kormány bármit, közben meg emberek halnak éhen, kerülnek utcára, gyermekek százezrei éheznek nap mint nap. Európa második legkisebb országa, a volt szocialista blokk legirigyeltebb, egyik legfejlettebb állama mára a kilátástalanság, éhezés, kilakoltatás, nincstelenség hazája lett. E hataloméhes keselyűhad elárulva a választópolgároknak tett ígéretüket, képviselői esküjüket, ezzel együtt hazájukat az elmúlt években felzabált mindent, aminek csak a közelébe került. Pénz, pénz, pénz. Csak ez elégíti ki étvágyukat. Nem baj, ha az ország belepusztul. Öt év elég volt ahhoz, hogy a demokrácia helyét átvegye az intézményesített rabszolgaság. 2010-2014-ig tartó 2/3-os parlamenti többségüket arra használták, hogy a lehető legmélyebb kilátástalanságba taszítsák a dolgozó réteget. Milliók élik úgy az életüket, hogy nem tudják miből fogják iskolázni gyermeküket, miből fizetik be a sárga csekkeket, miből fűtenek majd télen, miből vesznek reggelit másnapra a gyereknek.

Persze e vérszívók számára ezek nem jelentenek problémát, sőt láthatóan árgus szemekkel figyelik, kutatják, mit lehet még elvenni az éhező emberektől. Már a látszatát sem akarják fenntartani a tisztességnek. Addig van szükség e „jóléti demokráciában” a nyugdíjasra, a betegre, a dolgozóra, míg képes adót fizetni, vagy amíg van olyan vagyon a birtokában, melynek megszerzését hatalmi nyomással ki lehet kényszeríteni. E cél érdekében megjelentek a szándékosan gerjesztett és táplált szélsőségek is, zűrzavar, káosz és gyűlölködés uralja az országot. Az ember, mint olyan mára már csak egy biorobot lett, akinek megmondják mit tegyen, mit dolgozzon, ki az igaz magyar, kit utáljon, kit tartson felelősnek sanyarú sorsáért. Mint egy rabszolgának. 

Szomorú tény, hogy amíg a magyar politika szégyenfoltját híven tükröző nyakkendős bűnözők átlátszó trükkjei megfelelő eszközök arra, hogy a nyomor, kiszolgáltatottság érzése helyett a megosztottság és gyűlölködés érzése foglalja le az embereket, addig változásra nem lehet számítani. Nem új pártok kellenek, vagy egy messiás, hanem világosság a fejekben. Ez lenne a szabad magyar ember felelőssége. A felelős szabad magyar ember a modernkori intézményesített rabszolgával ellentétben úgy megy el szavazni, hogy szabad akarata szerint dönt. Nem szokásból, nem parancsra, nem félelemből, nem pénzért, hanem szabad akarata szerint, gondosan megválasztva az utat amit be akar járni.

A szabad magyar ember felelőssége, hogy behúzza a féket az erőszakos diktatúra útjára tévedt Magyarország szekerén. Ezzel szemben a társadalom egy része intézményesített rabszolgaként bambán szemléli az ún. „királyi” TV-k hírműsorait, melyben az idősebb korosztály számára a II. világháborús náci propaganda híradók köszönnek vissza, más részük kortól, nemtől függetlenül külföldön keres megélhetést, a „kalandvágyból” itthon maradt gondolkodó réteg pedig arra vár, hogy észhez térjen a társadalom és megfékezze a kizsákmányolókat, mielőtt teljesen kivéreztetik az országot.

A gondolkodó, gyermeke jövőjét szem előtt tartó szabad magyar ember előtt mára csak két választás maradt.

Fékezni, vagy költözni.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr367764146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, a liberális állam többet vesz el a kisembertől, mint a feudális állam. De hogy jön ide Orbán?
Ezt a csúsztatásokkal teli, értelmetlen ömlengést! Ha ennyire szar itt, akkor menj ki külföldre. A nyavajgásnak semmi értelme, föleg ilyen terjengös. Kontraproduktív.
Költözöm.
Oszt jónapot.
A post korrekt, ti retardalt seggnyalok meg csak hizlaljatok a meszaros lorinc fele zsirdisznokat mialatt majd a szuleitek nem kapnak normalis ellatast a korhazakban, a gyerekeitek meg nem kapnak versenykepes tudast az iskolakban, gratulalok baromarcuak!

R. Dawn (törölt) 2015.09.06. 16:20:28

A gyerekeket le kell adni a Fidesz székházba.
@FILTOL: ja kb a fele szavazott. Aztán még annak arányait is manipulálták...
"Az intézményesített erőszak kifejezést mi sem jellemzi jobban, mint mikor egy társadalomban a törvényeket, jogszabályokat szinte kizárólag csak a dolgozó rétegre alkalmazzák."

Lásd Tocsik ügy és társai.

"A mai magyar társadalomban törvényes jogai csak annak vannak aki elég nagy vagyonra tudott szert tenni a rendszerváltozásnak nevezett kollektív szabadrablásban ahhoz, hogy megfizesse „politikai ellenfeleit”, vagy a korrupt hivatalnokokat."

Azért ez így ebben a formájában azért nem teljesen igaz. Ha így lenne, akkor te már rég egy cigány udvarán takarítanád a disznószart mint segédcsicska. Bizony, a törvény az átlagpolgárt is védi, más kérdés hogy van az a pénz amivel fölé tudod magad helyezni.

"Öt év. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Fidesz, mint Magyarország egyik legnagyobb pártja lerakja alapjait egy erőszakos diktatúrának. A saját hazájuk kifosztására szakosodott ún. „kormányzó elit” munkájának köszönhetően hazánkat szinte teljesen lenullázták."
Ez már megtörtént 2002 és 2010 között. De az alapok lerakása 1986 és 1998 között történt, ekkor lopták szét az országot. Az elmúlt 5 évben lényegében semmi nem változott, sem pro sem kontra.

"A befolyt uniós pénzek nagy része magánzsebekbe vándorolt."
Ahogy mindig is amióta kapjuk.

"Olyan kirakatberuházások lettek megvalósítva milliárdokért, amire semmi szüksége nincs a társadalomnak."
Erről szól az egész EU-s támogatósdi. Vagy te azt hiszed, hogy Günter azért fizet a fritzeknél, hogy a magyar gazdaság erős konkurenciája legyen a németnek ? Egy fenét. Gazdaságfejlesztésre eddig egyedül az írek tudták ezt használni, de ők is csak amíg az EU-s bürokraták észbe nem kaptak.

" A vaskézzel irányított média folyamatos agymosásának köszönhetően szinte gond nélkül megtehet a kormány bármit, közben meg emberek halnak éhen, kerülnek utcára, gyermekek százezrei éheznek nap mint nap."
Ma van kb. média egyensúly. A baloldalnak is megvan a saját médiája (ATV, népszabó, index, stb), a jobboldalnak is megvan (Hír TV, Magyar Nemzet), a közszolgálatiak pedig mindig az aktuális kormányt szolgálják, ahogy eddig is. Tudom, fáj hogy ez így van, balfék szempontból sokkal jobb volt 1998 előtt, amikor szinte az egész média a baloldal kezében volt, de a sajtószabadság bizony nem az, hanem az ami most van.

"Európa második legkisebb országa, a volt szocialista blokk legirigyeltebb, egyik legfejlettebb állama mára a kilátástalanság, éhezés, kilakoltatás, nincstelenség hazája lett."

Teccettek volna nem szétlopni 1986 óta folyamatosan.

"E cél érdekében megjelentek a szándékosan gerjesztett és táplált szélsőségek is, zűrzavar, káosz és gyűlölködés uralja az országot. Az ember, mint olyan mára már csak egy biorobot lett, akinek megmondják mit tegyen, mit dolgozzon, ki az igaz magyar, kit utáljon, kit tartson felelősnek sanyarú sorsáért."
Picit túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a médiának. Pedig ez 98-ban sem tudta az MSZP-t hatalomban tartani. Mára az istenadta nép a médiának sem hisz jobban, mint a politikusoknak. És jól teszi, mert semmi nem annyira manipulatív mint a média. Elég ezen a téren az index bevándorláspárti cikkeit olvasgatni, miközben az ember más forrásból (bizony, néha még az ATV-ből is) picit más képet lát a bevándorlókról. De a média az is hiába harsogta, hogy nincs cigánybűnözés, ezt elég nehezen hitte el a falusi kisnyugdíjas akinek előző nap lopták el a csirkéit a cigányok. A média nálunk még nem jutott el arra a szintre, hogy megéri többé-kevésbé objektívnek lenni, mert ha nagyon hülyének nézed a nézőidet, akkor hiteltelenné válsz. Az egészből pedig a Jobbik profitált.

Amúgy pedig a költözéssel jó eséllyel beszopod. Hacsak nem valami olyan helyre költözöl, ahol a politika és a média valóban az ország lakóinak az érdekeit szolgálja. De ilyen országot Európában most ne keress.
@midnight coder: "Az már megtörtént 2002 és 2010 között. De az alapok lerakása 1986 és 1998 között történt, ekkor lopták szét az országot. Az elmúlt 5 évben lényegében semmi nem változott, sem pro sem kontra."

pontosabban 86 és és 2015 között. Milyen meglepő, hogy az imádott pártodat mindig kihagyod ezekből...

Változott az elmúlt 5 évben elég sok: pl nőtt a korrupció mértéke, amit adóemeléssel kompenzáltak. Legalizálták a korrupciót sok tekintetben, és lebukásbiztossá tették. Így most már nyíltan lehet lopni, az adófizetők pofájába röhögve.

"Erről szól az egész EU-s támogatósdi. Vagy te azt hiszed, hogy Günter azért fizet a fritzeknél, hogy a magyar gazdaság erős konkurenciája legyen a németnek?"

Azt hiszed hogy nem? Pedig de, mert ha a magyar gazdaság erős, akkor egyrészt Günther termékeinek lesz egy fasza felvevőpiaca, és nem is kell állandóan kisegítenie minket. Az EU-s pénzek költése szinte kizárólag az adott országra van bízva. A korrupció miatt pedig kirakatberuházásokat választanak, hiszen azokból lehet a legkevésbé visszakövethetően lopni.

"de a sajtószabadság bizony nem az, hanem az ami most van." az sajtószabadság bazdmeg, amikor a közérdekű adatokat törvényellenesen visszatartja az állam, nehogy lebukjanak a mutyik, vagy korlátozza a kiadható adatokat törvényekkel...

"Teccettek volna nem szétlopni 1986 óta folyamatosan."

Tetszettek volna, és tetszettek volna nem támogatni a lopást, mint ahogy te most is teszed.

"Hacsak nem valami olyan helyre költözöl, ahol a politika és a média valóban az ország lakóinak az érdekeit szolgálja."

Valahogy még is, vannak olyan országok, ahol sokkal jobban élnek az emberek, kisebbek az adók, és arányaiban sokkal kevesebbet költenek az államra, szóval hazudsz.

Mentegeted a tetves pártod, megpróbálod jelentéktelennek beállítani a mutyijait, azt próbálod sugallni, hogy ennél nem lehet jobb, mert egy szar szemét szar alak vagy, egy kis pártmajom, aki korlátlanul nyeli a pártjától jövő fost.
Ha ilyen szar alakokból áll az ország mint te, tényleg nem lehet jobb, mert ti imádjátok ezt a bűzölgő mutyista kádárista posványt, eszetek pedig annyi sincs, mint egy tyúknak.
"pontosabban 86 és és 2015 között. Milyen meglepő, hogy az imádott pártodat mindig kihagyod ezekből..."

Lopott a FIDESZ is rendesen, de itt két olyan időszakról van szó, ami kiemelt figyelmet érdemel.

Egyrészt 86 és 98 között zajlott a privatizálás, ami az ország szó szerinti szétlopása volt. 86 előtt lényegében minden vagyon köztulajdon volt, kivéve a polgár kis lakását vagy házát, és az előtte álló Trabantot vagy Zsigát. Ehhez képest 98-ra kisebb lett a köztulajdon aránya mint a régi kapitalista nyugati országokban, azaz minden vagyontárgy megtalálta a maga kis gazdáját, és ritkán tisztességes úton - és ritkán az MSZP-s elvtársak megkerülésével.
A 2002 utáni időszak pedig azért érdemel figyelmet, mert az volt az utolsó, amikor még lett volna esélyünk kimászni a szarból. 2002-ben még éltanulók voltunk, 2010-re már leköröztek minket a szlovákok is.

"Változott az elmúlt 5 évben elég sok: pl nőtt a korrupció mértéke, amit adóemeléssel kompenzáltak."
A korrupció mértékét elég nehéz megállapítani, a dolog természetőből adódóan. De pár kilométer 3x-os áron épült autópályából kacagva megvehetnéd az összes trafikot.

"Legalizálták a korrupciót sok tekintetben, és lebukásbiztossá tették."
Eddig hány politikust láttál korrupció miatt ülni ?
Én a Hagyón kívül nem nagyon tudok másról csak a Zuschlagról, de neki sem az volt a bűne hogy lopott, hanem az hogy viccelt.

"Azt hiszed hogy nem? Pedig de, mert ha a magyar gazdaság erős, akkor egyrészt Günther termékeinek lesz egy fasza felvevőpiaca, és nem is kell állandóan kisegítenie minket."
Günter piaca az USA-ban van. És nagyon nem szeretne ott olcsóbb magyar terméket látni az övé helyett. Más kérdés, hogy mostanság már lát helyette kínait.

"Az EU-s pénzek költése szinte kizárólag az adott országra van bízva."
Ahogy azt a Mórizcka elképzeli. Adott témakörökben lehet pályázni, és elég szigorú feltételek mellett.

"sajtószabadság bazdmeg, amikor a közérdekű adatokat törvényellenesen visszatartja az állam, nehogy lebukjanak a mutyik, vagy korlátozza a kiadható adatokat törvényekkel..."

Bizonyos adatokat eddig is titkosítottak, vagy úgy hagytak. Lásd ügynökök...

"Valahogy még is, vannak olyan országok, ahol sokkal jobban élnek az emberek, kisebbek az adók, és arányaiban sokkal kevesebbet költenek az államra, szóval hazudsz."
Ebből leginkább a sokkal jobban élnek az emberek igaz, de ennek az alapját nem az elmúlt 30 évben teremtették meg ezek az országok. A mostani politikájuk mellett éhen vesznének. Sőt, csak idők kérdése hogy ezek a tartalékok elfogyjanak, és akkor durva dolgok fognak következni.

"Mentegeted a tetves pártod, megpróbálod jelentéktelennek beállítani a mutyijait, azt próbálod sugallni, hogy ennél nem lehet jobb,"
Tévedsz. Nem tartom jelentéktelennek az ő lopásaikat sem. Csak az van, hogy minden eddigi kormány legalább ennyit lopott - vagy épp sokkal többet, lásd privatizáció. És ez alapján nem igazán tartom valószínűnek, hogy ha Pl. visszatérne az MSZP, vagy valamelyik kisbolygója, akkor jobb lenne a helyzet, ahogy az MSZP hátsó feléből kinőtt Jobbikban sem nagyon bíznék e téren. Emlékszel Hofi viccére Jézusról, a katonáról és a legyekről ?

A FIDESZ csak annyiban az én pártom, hogy jelenleg sajna nem látok náluk kormányképesebb alakulatot a láthatáron sem. A baloldal egy vicc - a menekültekkel kapcsolatos politikájuk szépen bizonyította hogy egy nagyon-nagyon rossz vicc, kb. fajkaszházy vagy sass jóska a leszálló ágában - de én a Jobbikban sem igazán látom a szebb jövőt. Ezzel együtt valószínűleg rájuk fogok majd szavazni, mert Orbánékkal sem vagyok igazán elégedett.
süti beállítások módosítása