HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A Schweidel lakótelepen szeptember elején ástak két gödröt. A lakók, köztük én is, arra gondoltunk, biztos valami hibát keresnek a távhő vezetékben, ellenkező esetben miért is ásnának ilyenkor?

Dolgoznak

Dolgoznak

Dolgoznak

A lyuk kiásásakor kivettek egy pár éves gesztenyefát is, de eszükbe sem jutott, hogy az ásáshoz használt géppel esetleg vissza is ültethetnék az a fát, mondjuk pár méterrel alrébb. Végül is az "csak" egy fa, ami útban volt. Egy lakó említette, hogy emlékei szerint van egy esztergomi rendelet arról, hogy aki egy fát kiszed, annak el kell ültetnie egy másikat. Valószínűleg a munka majdani befejezése után ez meg is fog történni.

A majdani befejezés után. Ez a gödör ugyanis nem, hogy kissebb lenne, épp, hogy nagyobb. Mára ötven méter körül van az a szakasz, ahol a fűtés csövek szigetelés nélkül engedik a levegőbe a drága hőt. Igen, már engedik, ugyanis nem sokkal az után, hogy ezt a munkát elkezdték, beindult a lakótelep fűtése.

Reménykedünk benne, hogy az itt elszökött hőmennyiséget nem a telepen lakóknak kell majd kifizetnie. De ne legyünk naívak! A szolgáltatónak sajnos minden veszteséget realizálnia kell. Tehát az összes elengedett hőt ki fogjuk fizetni. Na nem biztos, hogy csak az itt lakók, de a város lakói mindenképp.

Mert ugyebár ezt a hőt ki kell termelni. A fűtés egyrészt pénzbe kerül, másrészt viszont mivel pótolni kell az elengedett energiát, sokkal több káros anyag kerül a légkörbe.

Délutánonként gyerekek játszanak a kiásott földből képződött dombok tetején, igen nagy a veszélye annak, hogy ráessen a rozsdás csövekre és megsérüljön.

Az amúgy sem túl szép összképet a felásott terület még csúnyábbá teszi.

Mint azt láthatjuk, ez az egy gödör éppen úgy veszélyt jelent a gyermekeinkre, az egészségünkre és a pénztárcánkra is. Látjuk, nem egy csőtörést javítanak. A telepen élők nagy részét zavarja, hogy a munka hetek alatt nem készül el. Ha egy előre betervezett munkát végeznek, akkor miért olyankor teszik, amikor már megy a fűtés és a cső után lakókhoz már csak langyos, vagy épp hideg víz jut el? Ha pedig egy hibát javítottak, akkor miért nem lehet rögtön utána lezárni a lyukat?

Sajnos a szolgáltató oldalán nem található információ arról, hogy mi folyik itt, ezért megkérjük Pál György képviselő urat, hogy legyen szíves képviselni a Schweidelen lakók érdekeit és járjon utána, mikor lesz rend a telepünkön!

 

Történt valami, ami engem nagyon meglepett

A frissen beépített csöveket nem csak leszigetelték, a gödröt is betemették, de nem is akárhogyan. A talajt ledöngölték, a járdában keletkezett hibákat kijavították. Még vannak olyan pontok, ahol nem tökéletes a helyreállítás, ugyanakkor látszik az is, hogy ezt még szándékozzák megcsinálni.

Elvégezték

Elvégezték

A legmeglepőbb a dologban az, hogy az eldolgozott területre még fűmagot is vetettek.

Amióta emlékszem, Esztergomban még nem láttam ilyet, hogy valahol ennyire szépen helyreállítsák a munkaterületet.

Szeretném megköszönni az itt lakók nevében, hogy ugyan több, mint két hónapig tartott, minőségileg profi munkát végeztek.

Egyetlen kérdésem maradt már csak így utoljára: Mitől lehet az, hogy egy utca két pontján két ugyanakkora lakásnak húszezrekkel különbözik a havi fűtésdíja?

 

-hn-

 

http://civilhetes.hu/egxy-szigeteles-margojara-olvasoi-level

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr415694538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása