HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Az már biztos, hogy úgy, ahogy volt szinte semmi sem marad, az egyház szervezetét illetően. Ferenc pápa a jezsuita hozzáértés és tudás minden eszközét felhasználva, menti az egyház tekintélyét, ami valljuk be az utóbbi időkben nagyon sok csorbát szenvedett. Részben a homoszexuálisok búvóhelyévé vált, ami nagy kritikája a sok helyen állami szintre emelt homofóbiának, - ez alól Magyarország sem kivétel az utóbbi években - valamint a pedofília és egyéb szexuális aberrációk által súlyosan sújtottá vált, amit bizonyít a hatalmas méretű kifizetett és perelt, kártérítések összege a világban. Az egyház anyagilag az USA-ban gyakorlatilag a csőd szélére került.

A Magyar Katolikus Egyház is adósa a magyar társadalomnak, az ügynök listákkal, a feltáratlan szexuális zaklatásokkal. Igazából csak a Pécsi Püspök, Mayer úr ügye került érintőlegesen nyilvánosságra, a többit a közember számára lepel fedi. Azt mindenki tudja, hogy tisztázatlan múlttal nincs megalapozott jövő, ez vonatkozik a sajnos ez egész 20. Századi történelmünkre, amíg a civil szféra ügyeiben folyik az ilyen, olyan irányú ferdítés, addig a katolikus egyház ügyeiben, a sunyítás.

Az egyházaknak egy állam életében igen komoly feladataik vannak, hiszen morált nem lehet adni törvényekkel, csak mély hittel, a hit egyik része a vallási hit, az emberi együttélés alapvető szabályai a Tízparancsolatból erednek, éppen ezért kiemelt érdeke minden felelősen gondolkodó embernek, legyen az akár ki, hogy az egyházak a szerepüket betölthessék.

Az egyházak feladataik ellátásához különleges jogokat kaptak, az egyházi személyiségeket még az adójogszabályok is megkülönböztetik és az átlag polgárhoz képest többlet jogokkal és lehetőségekkel rendelkeznek.

Újabban elterjed pletykák szerint, sok olyan ember bújt ezen jogok mögé, alapítványok és szeretet szolgálatokon keresztül, akiknek a feladatokhoz nincs köze. Ez is a tisztázandó dolgok közzé tartozna.

Talán a legnagyobb kihívása a magyarországi egyházaknak, hogy papjaikat a napi politikától távol tartsák, hiszen nincs jobb-bal egyház, és nincs jobb-bal hívő, mint ahogy Jézus sincs ilyen, csak és kizárólagosan egyház van, legyen az bármilyen vallás szerinti is. Azzal viszont már semmit sem tudok kezdeni, amikor rovásírással van kiírva az iszlám egyház Fehérvári úti mecsete előtt, a hely neve. A turul kultusz, Koppány kultusza, Istvánnak ehhez a világhoz köze nem lehetett, hiszen német fegyveresekkel terjesztette a hitet. Messze kanyarodtam az eredeti témától, de az belátható, hogy van feladat szembenézés bőven és ezek megvalósításához ad az új pápa lehetőséget.

Ferenc pápa

Tisztelet és szerencse kívánságaim tudom csak elmondani, imádkozni nem tudok, nem is akarok, de egy ilyen emberért, mint Ferenc pápa végtelenül rajongok! Legyen sikeres.

 

http://civilhetes.hu/A-hitet-es-az-erkolcsot-tepazza-a-pedofofilia-es-a-politika

Címkék: POLITIKA Egyház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr35837365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása