HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Buta kormány - Gyáva ellenzék

A 2014-es választási kampány úgy fog befejeződni, hogy talán el sem kezdődött. Az egyik fő jellemzőjének és kulcsszavának a gyávaságot tartom. Gyáva a kormány és ugyanolyan gyáva az ellenzéke. A kockáztatás egyiknek sem kenyere. Az egész zagyvaságot olyan botrányok sorozata övezi amelyeknek egy-egy darabja is elég lenne egy stabil polgári demokráciában a teljes megsemmisüléshez. Magyarország bénán áll és figyeli mi is történik vele.

Az események közül kiemelnék néhányat, az egyik ilyen a gázimporthoz kapcsolódó offshore környezet valamint az 50 milliárdot meghaladó nyereség, miközben Garancsi egy fociedző, aki nem mellesleg a miniszterelnök közvetlen környezetébe tartozi. A rezsi harc dúló háborújában hozzájut egy ekkora összeghez úgy, hogy az ellenzék még egy parlamenti vizsgáló bizottságot sem kezdeményez, ez szinte érthetetlen.

Kiderül, hogy Orbán helytartója, Mészáros Lőrinc néhány év alatt több mint 6 milliárdos vagyont szerzett kétes környezetvédelmi rekultivációkból. Ez az ügy a szemeket sem rebbenti. Devizahitelesek mennek sorban tönkre, szájukon az utolsó, hogy a kormány segített.

Az ellenzékből meg jönnek elő a különböző botrányok, miközben semmi közük az egészhez, hiszen egy köztörvényes cselekedet nem kérhető számon semelyik párton. Ettől függetlenül ők magyarázzák a Simon bizonyítványát. A pitiség ne továbbja Zuhschlag gyermekded könyve, amit kormányzati eszközökkel emelnek a mennybe.

Közben mi történik?

Az államadóság az egekben, az intézményesített lopás Azerbajdzsáni szinten, a politikai kultúra, pedig lassan alulmúlja a türkmenisztáni lehetőségeket.

Gyáva kifáradt bal-lib értelmiség politizál, ahelyett, hogy politikát csinálna, bátorsága nem terjed tovább, mint addig, hogy írjon egy vaskos kritikát az ellenzékről, majd mindjárt a sorok végén el is temeti az egészet.

Hisztisek a sajátjaikkal vagy elutasítóak, olyan az egész, mintha készülnének arra, hogy a mai kormány, hatalmon marad és éppen ezért, nem akarnak kimaradni a pályázatok nyújtotta lehetőségekből, meg a nekik ritkán leeső kitüntetésekből.

Torzult világukat mi sem mutatja jobban, mint az, hogy újra Gyurcsány felé fordultak és előállították az összefogás helyzetét, ami ma már látszik nem több, mint egy felelősség elhárító, szerencsétlenség.

A kormányt támogató értelmiség is szétszakadt, Fritz Tamások ütik a dobokat, szerintem sokszor maguk sem értik miről beszélnek, a lényeg, hogy rúgják az ellenzéket. Tudományos köntösben van az egész hazugság, morálról beszélnek ott ahol ez nem található.

Egy dolog azonban reményt nyújthat, hogy a Professzorok Batthyányi Köre csendben hallgat, talán van a tisztességnek egy olyan szintje, ami becsületes életúttal már nem múlható alul.

Az egésznek a végére érve, szörnyű, hogy Vona hívja ki Orbánt egy TV vitára, miközben az összes többi legszívesebben gyáván bujkálna. Mi lesz ennek a vége, megtudjuk április 6-án valamikor az éjben, marad-e ez a mostani sötét, primitív kormány, vagy átveszi-e a hatalmat az ellenzéke gyáván.

 

Harvay Péter

 

http://civilhetes.hu/A-merce-a-Professzorok-Batthyany-Kore

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr635858458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Az ellenzékből meg jönnek elő a különböző botrányok, miközben semmi közük az egészhez, hiszen egy köztörvényes cselekedet nem kérhető számon semelyik párton."

Hát persze Harvay. Ezt a mondatot elteszem, s amikor egy másik agit-propos írásodban majd az ellenkezőjét írod, bemásolom.
süti beállítások módosítása