HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

axg-atveres-100468_481x230.jpg

Olvasom, hogy kormányzóink kiböjtölték a vasárnapi boltbezárós törvényt. Szerencsére a testsúlyukon nem nagyon látszanak a böjt okozta súlyvesztés nyomai. Annál inkább aggódhatnak a munkájukat majdan elveszítő, vagy csupán az éhbérük csökkenését megérző dolgozók.

Az úgynevezett lakájmédia és lakájszakértők hada által sugallt – „munkahelyek nem szűnnek meg” duma, egyszerű számtani műveletekkel megdönthető. És biztosak lehetünk abban, hogy meg is fog dőlni, hiszen az eddigi munkát 7 nap helyett 6 nap alatt fogja elvégezni a kiskereskedelem, vagyis a ledolgozott munkaidő - a hétvégi és az eddigi éjszaka is nyitva tartó helyeken az éjszakai plusz 7x8 órával - csökken. Egyszerűen az fog történni, hogy a kieső nyitvatartási időre eső árumennyiséget a fenti kevesebb idő alatt fogják értékesíteni az üzletek. Igen az árufeltöltőknek majd gyorsabban kell kapkodniuk az árukat, de hogy többen lesznek majd, mint az eddigi hétköznapokon azt senki nem gondolhatja komolyan. És valóban előáll az a helyzet, hogy a nagy kereskedelmi láncok kevesebb idő alatt nagyjából ugyanannyit értékesítenek, miközben a legdrágább költségen, a munkabéren 1/7-nyinél több megtakarítást érnek el, mert a hét közben dolgozók ráadásul pótléknélküli bérért végzik el az ugyanannyi áru értékesítését.

Akkor most feltehető a kérdés ki is böjtöl itt igazán? A hájfejű kormánypolitikus, vagy a minimálbérért ezután, a mintegy tizenszázalékkal majd nap-mint nap többet dolgozó bolti munkás  - aki,  többnyire már rég nem kereskedő, hanem csak szimpla betanított - sokszor alkalmi-, vagy diákmunkás.

Tényleg zseniális ez az uralkodó osztály, nagy kár, hogy saját magán egyre inkább képtelen uralkodni, ellenben alattvalóira válogatott cunamikat zúdít, jó szándékba csomagolt rothadt célú ötleteivel.

Olvasom, hogy 3 amerikai cég jön nemsoká Mo.-ra és 500 munkahelyet generálnak pár év alatt. Cserében kormánypárti képviselőink sok ezer munkahelyet zárnak be néhány napos törvényalkotással - a kiskereskedelemben. Az egyenleg nagyon mínuszos az állásukat vesztők és a jövedelmükben csökkenők többször tízezreinek az életminőségét teszik tönkre.

Vajon miért fáj az bárkinek is, hogy az elmúlt 20-30 évben pénzét nálunk plázákba fektető tőkések felépítettek és üzemeltetnek olyan létesítményeket, amelyek valóban kulturált vásárlási és sok esetben szórakozási lehetőséget is biztosítanak a magyar embereknek. Ezek az intézménynek is nevezhető bevásárló központok szinte minden esetben a környezetük jelentős infrastruktúra fejlesztését is pluszban felvállalták, hiszen derék önkormányzataink mindenhol kizsaroltak belőlük az építési engedélyért cserébe olyan út és közműfejlesztéseket, amik bőven meghaladták a leendő kereskedelmi létesítmények igényeit. (Például az M1-M7 bevezető szakaszán még emeletes körforgalmat is építtettek velük, amit ez évtől még útdíjjal is terhelnek.)

Olvasom, hogy mindennap tucatnyi élelmiszerüzlet zár be kicsiny hazánkban, - vagyis akkor nem lehet probléma, ha néhány tucat multi is bezár majd. Ez a csúsztatás ismét a lakájmédia működésének gyöngyszeme. Ugyanis hazánkban mintegy 2500 településen vannak kisebb nagyobb üzletek, és nyilvánvaló, hogy a néhány fős egységek közül valahol be-bezár néhány, ugyanakkor ott vagy másutt nyílik is új üzlet, ezt amúgy kapitalizmusnak hívják.

Persze sokféle kapitalizmus van. A III.OV. Kormány egy egészen speciális egyedi ötletrohamokkal vezérelt - valahol azért rendszert eredményező - verziót kényszerít ránk úgy, - hogy már nemis ígér konkrétan semmit. Egyszerűen biorobotként kezeli társadalmunk túlnyomó többségét. Ha számolgatjuk kik és hányan haszonélvezői a nagy ívű projektjeiknek maximum 1 milliós szám jön össze, ez is csak erős jóindulattal. A „maradék” 9 millió viszont egy rendkívül meredeken hanyatló görbe mentén - a csóró, a szegény és a mélyszegénység kritériumait „élvezi”, - és esély nem látszik még a csekély mértékű javulásra sem. Magyarország az egyetlen az Unióban ahol a gyermekszegénység nőtt az elmúlt években, és így az utolsók is vagyunk ezen a téren. (És ne áltassuk magunkat, - egyáltalán nemcsak a cigánygyerekek tartoznak ide!)

EMBERTELEN demokrácia van kialakulóban Magyarországon! Miközben uraink azemberekről beszélnek, olyan falakat emelnek körénk „gondoskodásból amik maximum dolgozni hagynak néhányunkat, de az ÉLET már nem elérhető a túlnyomó többségnek. Állami eszközök átjátszásával saját érdekcsoportoknak milliárdos nyereséget generálnak. A sajtóból kihámozható például, ahogy az államot illető olcsó árú földgázt, offshore hátterű klienseiknek adták el, akik 100 milliárdnyi tiszta hasznot zsebeltek be, miközben a kormány néhány milliárd bevételű agyamentnél agyamentebb sarcot vet ki évközben, sokszor egyik hétről a másikra terjedő idő alatt. Ha véletlen valamiben visszakoznak, akkor meg mindenféle idiótának is elhordanak bennünket, hogy a nagyszerű ötletüket nem mosolyogva nyeljük be, miközben ők csak a gaz tőkéseket akarják kicsit megregulázni.

Persze ezenközben ők személy szerint 1.000 hektáros földbirtokokat osztogatnak (ami alapján a szerintük „galád és hanyatló Unió” bónuszként tol plusz milliárdokat lakájaik zsebébe), és arról beszélnek, hogy mindez a középosztály megerősítését szolgálja. Holott szó sincs itt társadalmi osztályról, csupán 1-2 ezer bábról beszélhetünk, akik az eredetileg állami forrásokat nevükre véve, vagy közbeszerzéseken az állandó nyerő pozícióban leledzve, elteszik az így valóban megtermelhető profitot, amit valószínűleg azután - egy jól eltakart rendszerrel - megosztanak az uralkodó elit kiváltságosaival. Így lehetséges, hogy a hírekben néha felbukkan egy-egy ügylet, amikor potentátjuk pár nap alatt költ milliókat, miközben az általános életvitele is többszörösen többe kerül az általa eddig megkereshető pénz többszörösénél is.

Olvasom, - bankot vásárol az állam, amit az MNB átvilágít előzetesen. Miután a tranzakció lezárul, mégis kiderül, hogy milliárdokat kell rá költeni az új tulajdonosának, az államnak - vagyis nekünk. Így aztán a mi pénzünkből rendbe tett bankot eladják majd a mi pénzünket korábban elnyerő klienseiknek, akik majd a mi pénzünket kockára téve saját zsebüket tömik immár.

Így aztán ha a középosztály nem is jön létre, de lesz egy erő, ami minden (értsd szó szerint, MINDEN) rezzenésünket kontrollálva, kézi vezérléssel üzemelteti a több mint 9 millió játékszerét…

2015. január 17.

17 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr37082295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidók felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.18. 10:21:18

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.18. 10:19:12

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy tény, 2009 óta csak a legfelső decilis reáljövedelmei nőttek, mindenki másé csökkent. Az alsó három decilisben több mint tíz százalékkal. Még abból a szarból is, amit 2009-ben volt. Nem csoda, hogy a fiatalok elhúznak. A kormány nemzetellenes politikája azt eredményezi, hogy senki nem kíván itt élni, csak néhányan maradni kénytelenek.

Azonnal fel kellene emelni a béreket, mert a termelékenység a németnek a fele, a bér meg a negyede! Ha ezt nem teszik meg sürgősen (és nem csak egyes csoportoknál egy kicsit többet adnak, hanem mindenkinek), kiürül az ország, csak a klientúra, az öregek és betegek maradnak!
@ebella: nekem spec duplájára emelkedett a fizetésem a 2 évvel ezelőttihez képest, de valóban nem ez a tendencia.

Az a baj az ilyen posztokkal, hogy hiába tök igaz, mégis vannak barmok, akik újra meg újra megszavazzák, mert beveszk a rezsicsökkentős trükköt. Meg hogy harcolnak értünk az egész gondosz EU-val, IMF-el, vagy most épp USA-val szemben.
@holdkoros: Nekem nem, de én már eddig is sokat kerestem. Lassan negyven éve vagyok vállalkozó.

Ettől nem érzem úgy hogy különb vagyok a nagy átlagnál és nem fogadom el, hogy a magyarok nagy részének folyamatosan szívnia kell. Én felszólaltam a bolsik ellen is, mikor ők voltak hatalmon és a pénz a döntő többségnek akkor is nagyon kicsi volt. Mialatt nyomták a nyolc évet megelőzött egy sor volt szovjetmegszállta ország bérezésben is.

De most sem látok ebben egy kis javulást sem. Az akaratot meg főleg nem. Mantrázza az államtitkár, hogy csak akkor lehet bért emelni, ha a teljesítmény nő. Közben meg a teljesítmény sokkal magasabb a többiekhez viszonyítva mint a bér. Ebből látszik, hogy szarnak a többségre. Egyértelmű, hogy tesznek a magyarokra.

Nagyon nagy baj ez, mert így vége az országnak belátható időn belül. Amíg csak a saját és klienseik gazdagodása számít mi (magyarok, úgy általában) se számíthatunk másra csak az nyomorra. Európai értelemben, de csak arra.

Hogy miért szavaznak árjuk még mindig? A agit-prop jól működik. Bár mostanában egy kis repedés látszik az erőben. Majd meglátjuk mi lesz.
Oké, Tiborcz panasza, meg hasonlók. De azt fogjátok már fel végre, hogy itt valójában annak kéne uralkodnia aki fizeti a cehhet! Az pedig nem a megélhetési politikusbűnöző. Amíg ezt nem fogjátok fel addig itt nem fog változni semmi...
A post nettó hülyeség. A vasárnapi boltbezárás kb. annyi következménnyel járhat, hogy a kereskedelem elmozdul a plázák irányából a kiskereskedelem felé. Ami sok-sok plusz munkahelyet jelent - a plázák ugyanis pont azért gazdaságosabbak mint a kisboltok, mert _sokkal_ kevesebb ember kell a működtetésükhöz.

Ez az a scenario amikor bezár a Tesco. Helyette viszont nyílik három kisebb ami összességében jóval több embert fog foglalkoztatni. Ahol viszont marad, ott a munkaerőszükséglet is kb marad ugyanaz (attól hogy eladás nincs a hétvégén, az áru mozgatás, feltöltés, leltározás, árazás, stb marad).

Akik ezt megszívják, azok összességében nem annyira a kereskedelemben dolgozók, mint az állampolgárok. Akik egyrészt jóval drágábban tudják beszerezni ugyanazt, vagy jól megszívják a szombati bevásárlást, mivel a zsúfoltság miatt sokkal több idejükbe kerül a vásárlás.
@midnight coder: A kereskedelmi szövetség főtitkára, biztos abban (és nem ő egyedül), hogy elbocsátások lesznek és bevételcsökknés. Persze, ha te jobba értesz hozzá, mint akinek ez a szakmája ötven éve....
@ebella: Tetszettek volna nem csődbevinni a szocializmust, majd szétlopni az állami vagyont. Azzal, hogy az ország kilépett a KGST-ből belépett a globális piacgazdaságba. Ami globális munkaerőpiacot is jelent. Ami azt jelenti, hogy a magyar 8 elemis polgár bérversenyben van a bangladesi polgárral, akiből egy falura valót foglalkoztathatsz a magyar minimálbérért, és akik a nap végén megköszönik hogy ma sem lőtted le őket. Ezért aztán az alsó szegmensbe nem nagyon keletkeznek munkahelyek Európában, amik igen azok leginkább azok, amiket nem lehet kivinni. Pl. mezőgazdaság, építőipar. De mivel hogy ebből viszonylag kevés van, hazai vállakozók meg alig vannak, azok is csórók, így a munkaerőpiac alsó szegmense bizony megszívja. De ez olyan dolog, amin egyik politikai erő sem tud változtatni - max. lehet hitelből segílyke politikát folytatni, de azt már látjuk hogy hova vezet.
@ebella: Nem az a kérdés hogy ért-e hozzá, hanem az hogy ki mennyit rak a zsebébe.
@midnight coder: Te így intéznéd? Gondolom a szemébe nem mondanád. A dohányboltoknál is megmondtad a frankót, hogy helyes az intézkedés. Ma negyedével kevesebb belőle az állami bevétel, azért kellenek új sarcok. Akiről beszélünk az meg akkor is megmondta a frankót.

Egyértelmű az elbocsátás, már van is. Spar Tesco és jön a többi. Egyértelmű a forgalomcsökknés. Aki kerekedő az tudja, ha vásárolsz (akárhányszor), mindig többet teszel a kosárba mint amit eredetileg akartál. Ez a vásárlók, kb. háromnegyedénél így van. Akkor lenne igaza a kormánynak, ha mindenki mindig csak annyit vásárolna amennyire feltétlenül szüksége van. te sem teszed, ha nem vagy kódis.

Jövőre a kevesebb ÁFA miatt újabb sarcok lesznek szükségesek mint a dohányboltoknál. Mit az neked, meg a pökhendi falusiakkal tele kormányodnak? a lényeg, hogy éljen a párt!

Az ember azt hitte volna, hogy nem ezt akarták (akartátok) huszonöt éve, de most nagy léptekkel közelítenek hozzá. Gratulálok! Gyorsan átveszed és híven tolmácsolod a propagandaszövegeket!
A magyar üzletlánc kelet-magyarországi boltjaiban Romániából importált friss(?) kenyeret és péksüteményt árusítanak. Az étolaj, liszt, cukor egy része is onnan származik. Tej, tejtermék Szlovákiából, hentesáru meg ki tudja honnan. Mindezért az üzletlánc tulajdonosa "frencsájzdíjat" szed. Másutt ezt védelmi pénznek, vagy csak simán sarcnak hívják. Ha nem ezt teszi a környékbeli kis bolt tulajdonosa, akkor tesznek róla, hogy pár hónapon belül be kelljen zárnia a boltot.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ami meg a bérezés-munkaminőség kérdéskört illeti, van 1-2, igen elgondolkodtató tendencia. Nem csak a "nyócosztályos" segédmunka bére alacsony. Már a magasan kvalifikált szakmunkásokat is rosszul fizetik. Érdekes módon nagy gyógyszergyárak, autógyárak, vegyipari gyárak Magyarországra települnek, és nem Kínába, Indiába. Például egy kínai befektető csoport megvette a BorsodChem-et, majd a fehér poliuretán gyártást áttelepítette 3 kínai gyárából a BorsodChembe. Innen látják el a kínai autógyártókat hab alapanyaggal.
Miért is? Mert a magyar technikusok, gyakorlott szakmunkások bére már jóval alacsonyabb, mint a kínai szakmunkásoké.
A kutyát nem érdeklitek.

400ezerrel több munkahely van mint 2010ben. Ha lesz pár kirúgás a vasárnap miatt senkit nem érdekel, akárcsak ti.
@ebella: A belső fogyasztásból generált GDP növekedés mindenképp szopás a gazdaságnak. Ezt Megyóék alatt láthattad a leginkább. Az istenadta nép pedig a TESCO előtt is vásárolt. Lehet hogy kevesebbet, de drágábban - és ez a pénz leginkább a kereskedelmi dolgozók és a termelők pénztárcájában landolt.
@Kopasz Szuzukis: 'egy kínai befektető csoport megvette a BorsodChem-et, majd a fehér poliuretán gyártást áttelepítette 3 kínai gyárából a BorsodChembe. Innen látják el a kínai autógyártókat hab alapanyaggal.
Miért is? Mert a magyar technikusok, gyakorlott szakmunkások bére már jóval alacsonyabb, mint a kínai szakmunkásoké.'

'Mert a magyar technikusok, gyakorlott szakmunkások bére már jóval alacsonyabb, mint a kínai szakmunkásoké.'

- erre mutathatsz forrást

Ha kínaiak termelést hoznak Európába annak a gyártási/beszállítói lánc közelsége és az EUs védővámok az okai.
@ebella: Kommunista a cikk írója. Én csak rávilágítottam, hogy bizony a kommunizmussal együtt a csórók munkalehetőségét dobták ki azok a jóelvtársak az ablakon, akiket ma szocialistáknak nevezünk. Így aztán az ő oldalukról a szegény csóró jómunkásemberek sanyarú sorsára hivatkozni nem kicsit álságos - a jómunkásemberek pont az ő tevékenységük miatt szívták meg mint a torkosborz.

Nekem személy szerint jól jött a gengszterváltás. Én a felső 10%-ban vagyok, és nem azért mert bármiféle politikai kötődésem lenne, hanem mert anno 30 éve szerencsés kézzel választottam pályát.
@midnight coder: Asszem te is egy ilyen bolsi bértrollnok lehetsz.
Ahogy a poszt is írta, a teszkó-ósön-spár-cébéá nem lesz bajba, 6 nap alatt adják el a 7 napi bevételt. sőt, a kis családi bolt, ahol a tulaj ül a boltba vasárnap, még lehet, hogy többet is árul. Ezek jobbára kis falusi boltok, illetve kb max.1-3%. Viszont egyszerű matek, de tényleg, mert ezek a piszkos nyugati kapitalistakomcsik így működnek, hogy vagy a pénz lesz 1/7-el kevesebb, vagy a dolgozó létszám. És nem csak árufeltöltők, meg pénztárosok, hanem bizony akár irodisták is.
Na most a plázák meg azért verték meg a kiskereskedőket, mert a nyitva tartásuk H-V kb 10től-21ig. Na, pl a köruton a boltok meg nyitva vannak H-P 10től 18ig. Az emberek meg dolgoznak kb8tól 16-17ig. Mikor is megy vásárolni pl a körútra? és mikor a plázába?
Amúgy a plázákba meg egyéb, nem multi kereskedőhálózatokba kb többen dolgoznak, és hát a kisboltok simán kirúgják a felesleges embereket.
Ja és megtehetik, mert előtte is szar volt a munkavállalónak, de 2012 óta simán lehet őket szopatni. A 7 nap nyitvatartás folyamatos műszak, nem kell nekik pótlékot fizetni. Meg társai
süti beállítások módosítása