HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Nem sokkal azután, hogy a KDNP egyszer már elvetett, széles körben népszerűnek semmiképpen sem mondható ötletét elfogadták, a Tesco bejelentette, 13 üzletét zárja be. A kormány holdudvara szerint a multi a kormány és az ország ellen tör, pedig nem csak ők kényszerülnek összehúzni magukat.

vasarnapi-pihenonap.jpg

A Tesco lépése talán tényleg csak okos stratégia, hiszen tudható, hogy nemzetközi szinten sem áll éppen jól a multi, és talán tényleg a kapóra jött lehetőséget ragadták meg, hogy az amúgy is szükséges bezárásokért a kormányt tegyék felelőssé. Nem jelenthető ki bizonyossággal, hogy ne így lenne.

A hírekből ugyanakkor megtudhattuk azt is, hogy nem csak ők zárnak majd be boltokat, több mint félezer embert bocsájtva el. A Spar szintén 9-12 üzletét zárhatja be már heteken belül, meg nem erősített hírek szerint. A forgalmának negyedét vasárnapi napokon bonyolító Family Frost szintén pórul járhat, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium tökéletesen értelmetlen házhozszállítást is kizáró álláspontja őket is sújtja. Az Auchan ugyan optimista, de ők is számítanak kiesésre, az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint pedig több láncnál is sor kerülhet bezárásokra.

Ahol már megpróbálták és belebuktak

Hogy milyen következményei lehetnek a vasárnapi zárva tartásnak, Horvátország példájából látható. Szomszédunknál 2009-ben fél évig élt egy hasonló értelmű törvény, amely végül több ezer ember elbocsájtása és a kiskereskedelmi forgalom 15 százalékos zuhanása után néhány hónap alatt eltörlésre került. A horvát alkotmánybíróság nem csak arra hivatkozott a jogszabály megsemmisítésekor, hogy az nem védi a munkavállalókat és korlátozza a vállalkozás szabadságát és a piaci versenyt, álláspontjuk szerint egy demokratikus társadalomban eleve szükségtelen egy ilyen törvény.

Hazánkban a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetség szerint akár 35 ezer ember munkája is veszélybe kerülhet, de a kereskedelemben és a kapcsolt iparágakban dolgozó több mint félmillió ember közül 15-20 ezren szinte biztosan munka nélkül maradhatnak.

Kit érdekel?

A kormányt ugyanakkor ez egyáltalán nem aggasztja. Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban elhessegette már ezeket az aggályokat, mondván a boltok jövőjét számolgatni nem a kormány dolga. Kérdés, hogy ha a Nemzetgazdasági Minisztériumnak nem feladata a gazdasággal foglalkozni, akkor kinek igen.
Összességében ugyanakkor a KDNP szándéka, miszerint az embereknek több időt kellene tölteniük a családjukkal, remekül teljesülhet. Ha minden a tervek szerint megy, 15-20 ezren sokkal, sokkal többet lesznek majd a jövőben otthon, a családjukkal.

133 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr437088641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.20. 12:19:22

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.20. 12:17:49

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@♔bаtyu♔: kétlem, hogy szabad piaci vállalkozó lennél... de adjunk egy esélyt neki... bár ez a homályos hadoválás amivel itt jössz, hogy "hogyan kell kihasználni" az új lehetőséget, kicsit sántikálós (olyan faék egyzserű gondolkodást sejtet), de persze meghallgatom azt a remek gondolatot erről is.

de amíg kitalálod, hogy ilyen pompás üzleti elképzelést hülye lennél megosztani másokkal (mert Te ügye dörzsölt üzletember vagy!), vagy hogy én úgyis túl hülye vagyok ahhoz, hogy megértsen a brilliáns eszmefuttatásod, szólok nyugodtan, hogy vágj bele, mert a ködösítő halandzsát ugyan nem fogom megérteni, viszont egy értelmes kifejtő választ az elbocsátás-bércsökkenés-fogyasztáskiesés-adóbevételkiesés vonalat illetően, azt igen. illetve, hogy mi a Te elképzelésed arról "ahogyan ezt ki kell használni" és ez hogyan fogja a kieső árbevételeket pótolni, illetve a munkanélkül maradtaknak állást biztosítani.

már persze ha nem veszed ezt a kérést nyílt agressziónak, bennem buzog a jószándék és feltételezem hogy egy ilyen rutin makrogazdasági kérdés nem okozhat semmilyen gondot Neked, mint tapasztalt üzletember, aki már előtte is az volt.

viszont ha esetleg folytatnád a hülye mellébeszélést (ahogy eddig is), akkor inkább bele se kezdj a válaszba. megköszöntem előre is.
@♔bаtyu♔: engem nem erdekel, hogy a TESCO milyen pénzügyi problémákkal küzd, azok az üzletek be lettek volna zárva egyébként is előbb vagy utóbb, kár összemosni a vasárnapi zárvatartás bevezetésével, ennél többet vártam Tőled.

a világ valóban összetett (bár ezt mindig azok hangoztatják csak, akik nem értik a világ összetettségét cseppet sem, de lépjük túl ezen egy pillanatra most), ezért várnám felvilágosító válaszod az előző hozzászólásomban feltett kérdésekre, hogy feltárd az általad látott összefüggéseket.
@♔bаtyu♔: és persze annak az összefüggései is érdekelnének (a Te nézőpontodból kizárólag), hogy miért a szabad piaci szereplőket kellett a vasárnapi bezárással halálba szopatni, és mondjuk miért nem lehetnek az orvosok, tűzoltók, rendőrök is otthon a családjukkal vasárnap...

mert ugye mind tudjuk, hogy a mondvacsinált ok az volt, hogy mindenki töltsön több időt a családjával, hát miért pont a saját "alkalmazottaival" nem kegyes az állam elsősorban, a jó példa mutatásával...? nem kell atomofozokusi diploma hozzá, hogy kitaláljuk miértet, de azért kiváncsi lennék, hogy Te hogy látod ezt, vagy esetleg valami ócska demagóg dumával tereled le a témát (hogy a világ összefüggései bonyolultak meg stb), mikor ezek a közalkalmazottak messze a legtöbbet vannak távol a családjuktól (már ha egyáltalán képesen kialakítani ilen munkatempó mellett) még hétköznapokon is, köszönhetően a 24-48 órás műszakoknak és azok utóhatásainak.
@♔bаtyu♔: A kormány és úgy egyáltalán a FFidesz nem érti a kapitalizmus működését. Miért ne vihetné ki a Tesco az adózott nyereségét az országból? Minden multi erre törekszik. Miért pont a Tesco lenne kivétel? Vagy azt hiszed, hogy az Audi, a Hankook, a Mercedes, a Suzuki, és a többeik nem ugyan erre törekszenek? De mondok még szebbet, az "igazi magyar üzletlánc" a CBA szerinted a Szlovákiában termelt nyereségét nem viszi ki Szlovákiából? Vagy a magyar olaj multi a MOL a szlovákiai és horvátországi kutaiból származó nyereséget nem viszi ki ezekből az országokból?
Az a baj veletek narancstálibok, hogy ti a gonosz multi kifejezést kizárólag azokra a multikra használjátok, akik nem tetszenek nektek. Pedig vannak magyar multik is. Mert nehogy azt hidd, hogy a CBA vagy a MOL nem multinacionális vállalatnak számít ezen az alapon.
@♔bаtyu♔: elhallgattál barátom, pedig most brillirozhatnál és pallérozhatnád az elméd megmutatva, hogy milyen széleslátókörű is vagy valójában, feldobtam egy néhány témát, még mazsolázhatsz is hogy melyiket érzed a legszimpibbnek kifejteni ezek közül...

már persze, ha nem egy kormányhivatalban ülő propagandista vagy, akinek a legnagyobb problémája, hogy mikor jár le a munkaideje vagy vajon ma leléphet-e egy órával hamarabb.

de feltételezzük joindulatúan, hogy nem az vagy, szóval uccu neki.
@♔bаtyu♔: A franc se keresgeti vissza a hülye narancsködös hozzászólásaidat. Az árt az egészségnek. Akit érdekel, majd megkeresi, nem sokan lesznek.
Amúgy pedig igazam van veled kapcsolatban. Ha valaki elolvassa a hozzászólásaidat akkor egyrészt látszik a narancsköd, másrészt látszik a trollság. Legtöbbször csak "megjelensz valaki másnak a lakásában, egy jó nagyot odaszarsz a szoba közepére, majd várod a kötekedést". Esetéeg magad kötsz bele valakibe. Ennyi vagy. Én értem, hogy van valami frusztrációd, amit így élsz ki, de baromai idegesítő ez a normálisok számára.
@Simlicske: B+, húzzál már a gecibe. Te magadat szívatod b+?
@The Ghost Wolf:

"Miért ne vihetné ki a Tesco az adózott nyereségét az országból? "

Az a baj, kiscica, hogy a Tesco NEM az adózott nyereségét visz ki, hanem a BEVÉTELÉT könyvelgeti úgy a nemzetközi cégei KÖZÖTT, hogy NE legyen Magyarországon adóköteles nyeresége.

Holott valójában van neki.
@holex: Nem hallgatott el, csak belépett a "beszélőmajom = polyvinyl-lel".

:-)
@The Ghost Wolf: koptatom a billentyűzetet egy ideje, de hasztalan.

ezeknek fogalmuk sincs semmiről, és mindig azt szajkózzák jellemtelenül és gerinctelenül, amit a fentről eléjük tolnak, hogy most épp ez a hivatalos.

ha már bele kell merülni egy kérdéskörbe, akkor hirtelen nincsenek sehol, mert az nem volt a papíron, amit központból kaptak – a nap végén így is úgy is elégedetten távoznak hogy megvolt a napi 500 hozzászólás meg az ige hintése, letelt ez a műszak is, és holnapra is megvan még az állásuk.
@The Ghost Wolf: Magyar érdekek vannak és csak azon túl érdekes, hogy jogosan viszi ki a teszkó a nyereségét.

Te pedig ostoba vagy b+, attól miért narancstálib valaki, hogy Mo. érdekét nézi.
@♔bаtyu♔: Magamat szivatom-e? Nem úgy tűnik.
De ha igen, akkor is mi közöd hozzá, hogy a te terminológiáddal éljek?
@holex: Mit dobtál fel? Hülyeséget beszélsz, a hazai családi kisvállalkozó ugyanolyan szabadpiaci szereplő mint a teszkó.
@Simlicske: Mert hozzám szólsz faszfej. Magadat szívatod, mert bejössz egy blogba és azon idegesíted magad, ami egyébként egy blogban természetes, mást írnak mint amit te olvasni szeretnél.
@♔bаtyu♔: Te, szálj már magadba! Viselkedjél! 5 perc alatt 6 embert hülyézel le, nem lehet, hogy akkor mégsem zseni vagy, hanem te vagy a hülye?
@♔bаtyu♔: Én nem idegesítem magam nyuszifül. Sőt.
@holex: Próbálom elmagyarázni b+, hogy miért jársz te mégis azzal jól, ha nem lesz nyitva vasárnap a teszkó, de kurvára nem vágod.
@Simlicske: a marharépa. :)))

látom magam előtt a napirendjüket:

1. 8-9 között átolvasni a napi igét, amit hinteni kell egy kév mellett,
2. 9-11 között hinteni az igét ABCD néven
3. 11-13 között belépni XYZ névvel és védeni ABCD-t hogy igaza van,
4. 13-14 egy óta kajaszünet, esetleges kiegészítek átolvasássa a reggeli igéhez
5. 14-16 között KLMN nével úra belépni, mindkeit lefikázni és védeni ABCD-t meg XYZ-t.

majd irány haza, és holnap ugyanez a séma, csak cirkulálva a nevekkel. haha! :)))
@Simlicske: Öcsi, ha a csóka úgy kezdi hogy narancstálib mégis mi a faszt fog várni szerinted, dicséretet?

Elvtárs b+, aki velem udvarias azzal én is az vagyok, aki gyökér, azzal pedig én is gyökér vagyok. De nyilván már TE észrevetted:)))))
@Simlicske: Na persze, látom milyen nyugodt vagy. Magadat nézed hülyének?
@holex: Ja, szar ügy. Nem túl jó meló. De hát úgy tűnik, valakinek ezt is meg kell csinálni. Nekem meg jó levezetni a feszkót. :-)
@Simlicske: én is mókásnak találom ezt a vergődést... :) mennyire kell már kétségbeesettnek (esetleg alávalónak) lenni hogy valaki ilyen melót elvállaljon.

jó-jó, pénz ez is, nem mondom, de hogy nincs tükör valahol a közelükben?
@holex: Ja, hogy észre sem vetted????

Na akkor nekiugrok mégegyszer, de másképp.

Azt nyilván tudod, hogy a legtöbb embert a kis és közepes vállalkozások foglalkoztatják, beleértve a családi vállalkozásokat is.

A teszkó és a többi hasonló addig teljesen OK, amíg hasonlóképpen viselkedik, azaz nemcsak foglalkoztat, de az állam számára bevételt is produkál. Minél többet adózik a multi, annál kevesebb adót kell fizetned, annál jobban szavazol a kormányra, vágod.

Az optimális állapot az, ha nem a külföldi multi erős, hanem a családi vállalkozások. (Ennek mérete is lehet akkora mint a külföldi multi hazai mérete).

Na gondolom, most már innentől kezdve nem kell magyaráznom.
@holex: Én nem vergődök mint te, mert szívesen írok, vannak érveim.

Nekem nem kell téged sértegetnem, nincs szükségem rá, persze nyilván megteszem, ha te is.

Ja és engem az sem zavar ha valakinek más véleménye van, mert ugyan mi lenne abban az érdekes, ha ugyanaz lenne mint az enyém. Akkor mi a faszt keresnék itt?
@♔bаtyu♔: Továbbá ne nevezz "lelkemnek", mert lecicababázlak.

Gondolom, nem tetszene.
@♔bаtyu♔: áhá! :) igy már értem!

szóval Neked a kapitalizmus azt jelenti, hogy tönretenni a nagyokat, akár törvényileg kézivezérelten nyíltan szétbarmolva a szabad piacot, nem törődve a következményekkel – no, akkor mondok Neked egy újat (bár biztos tudtad ezt is), ez Lenin és Marx elvtársak nagyszerű teóráiája volt annó még a komminuzmus fénykorában és már akkor se működött valami jól... gratulálok, hogy ehhez assziszálsz, és a komminuzmus értékrendjét húzod elő a kalapból mint legnyomosabb érved.

valójában, innentől tényleg nem kell többet magyaráznod – kristálytiszta most már, hogy fingod sincs a kapitalizmusról, se a szabad piacról, se annak működéséről, viszont nettó keményvonalas vagy amíg ilyen érvekkel jössz.

az külön mókás, hogy a fogyasztáskiesésnek Nálad azt a következménye, hogy kevesebb adót kell majd fizetni... légy erős újra: a fogasztáskiesés ereménye nem csökkenti az államháztartás kiadásait, ergó ugyanannyi adót kell befizetni (hacsak a kiadásokat szociuális odalon nem csökkenti az állam), amit más forrásokból (ötletszerűen bevezetett őúj adók formájában) kell beszedni, hogy költségvetés ne szálljon el. nyilván az se zavarjon.

nyilván ezek a szimpla tények nem zavarják meg az kristálytiszta elméd.

lécci, lécci, reklámozd már Magad egy kicsit, úgy érdekelne melyik siker-vállalkozásnak vagy a hülye tulajdonosa/alkalmazottja ilyen felfogással? az ingyen-reklámnak minden vállakozó szokott örülni, élj a lehetőséggel Te is, csak most, csak itt!
@beszélő majom:

A Tesco jegyzett tőkéje 2011-es adatot találtam hirtelen, 144 MILLIÁRD, árbevétele (ez frissebb adat) 600 MILLIÁRD Ft felett van.

Hazánk költségvetési főösszege van olyan 13000 milliárd körül.

Ezeket hova könyvelgetnéd? Mi alapján? Szerinted nem kell hitelesíteni a könyvelést? Csak bemondásra elporlasztod a profitot?
@beszélő majom:

Jut eszembe! A tesco áruházak fel vannak sorolva a TEsco Globál Zrt telephelyei között. ezeken a telephelyeken más Tesco cégnek (ahol nincsenek felsorolva például ezen telephelyek/áruházak hogyan is keletkezne bevétele? Esetleg a Fogarasi úton a Szlovák Tesco-cégtől kapod a nyugtát?
@♔bаtyu♔: szólíts ahogy kedved tartja, becses polgári nevem Gábor, beírhatod a rublikádba a amit a kommentelőkről gyűjtesz a királyodnak, de felőlem le is "cuclizhatsz", nincs bajom a melegekkel, egy csepp sem.

szívesen látod egy eszmecserére a minikirályt is, már ha nem egy beszari féreg és ki mer állni vitázni úgy is, hogy nincs a kérdező megvéve, és a kérdések előre lefixálva.

akkor cafatokra szedném őt a hülyeségével együtt a keresztkérdéseimmel.
@♔bаtyu♔:

Esetleg azért járok majd jól, mert több helyre kell elmenjek vásárolni, ahol a szokásos repertoáromat magasabb áron tudom csak megvásárolni?

Több hely - több idő - magasabb árak. - Biztosan ez a jó nekem?
@holex: Akkor ne lelkezzél ostoba. Te magad nézeted magad buzinak.
@♔bаtyu♔:

"Minél többet adózik a multi, annál kevesebb adót kell fizetned, annál jobban szavazol a kormányra, vágod. "

"Az optimális állapot az, ha nem a külföldi multi erős, hanem a családi vállalkozások. (Ennek mérete is lehet akkora mint a külföldi multi hazai mérete). "

- Szerintem iktass be egy délutáni alvást, aztán fuss neki pihenten még egyszer!

Na gondolom, most már innentől kezdve nem kell magyaráznom."
@holex: "szóval Neked a kapitalizmus azt jelenti, hogy tönretenni a nagyokat,"

Te kurvára nem fogod. Nekem a kapitalizmus azt jelenti, hogy a magyar kormány a magyar érdekeket nézze. Ahogy az osztrák kormány az osztrák érdekeket nézi. Mit gondolsz, ott miért van vasárnapi szünnap? A vasárnap mint üzleti nap nem a multiké, hanem a családi vállalkozásoké.

A legyegyszerübb üzenetet nem érted, de úgy csinálsz mintha valami zseni lennél, a másik pedig hülye.

A kapitalizmussal pedig nem ellentétes annak szabályozása.
@♔bаtyu♔: ennyit értettél meg abból amit írtam? semmi ellenérv arra, hogy a kormány marxista-leninsta elveket követ a szabad piac korlátozását illetően?

jól van hát. sovány ugyan, de rendben van egy bérenctől, akinek a munkája csak annyi az előre megírt napi igét terjessze orrba-szájba.

javaslom, teljeszd fel a főnöködnek, erre is találjon ki valami frappás választ, mert így csak besültök kommentelésnél.
@♔bаtyu♔:

"A vasárnap mint üzleti nap nem a multiké, hanem a családi vállalkozásoké. "

- Ha egy kkt-t üzemeltet egy üzlethelyiséget, melyet közösen bérel egy kft-vel, mely kft-ben többségi tulajdonos egy bt, akkor a bt kültagjának a lánya, amennyiben a kkt ehyik tagjával van közös gyerekük, ezen gyerek nagybátyja dolgozhat a boltban vasárnap és nyitva lehet?
@holex: Ostoba vagy nem érted multibérenc. Kapaszkodsz az olcsó zsömlédbe. Vérbeli pronyó vagy.
@♔bаtyu♔: mióta lett magyar érdek az hogy magyarországon a magyar munkavállalók munkájának elvesztését idézze elő a magyar kormány?

remélem azért erre lesz valami ésszerűbb válasz a papírodon... akár csak széljegyzetben is.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A dokumentum szerint nem akadályoznák a családi kisvállalkozások működését akkor, ha a tevékenységet kisebb méretű boltban (400 négyzetmétert meg nem haladó árusítóterületen) folytatják, és az általános zárva tartási időszakban a kereskedelmi tevékenységet a tulajdonosok vagy segítő családtagjaik maguk gyakorolják."
"Meg nem erősített forrás szerint"
Ez is megjelent pár napja:
www.pecsma.hu/hirzona/spar-nyit-tesco-meg-tobbet-zar/
Itt viszont a kommunikációs vezetőre hivatkoznak. Döntsék már el!
@holex: Nem vesztik, el, mert te továbbra is akarsz vasárnap zsömlét zabálni, ezért keletkezik egy piaci rés.

Itt okoskodsz a kapitalizmusról, közben alapvetésekkel nem vagy tisztában.
@holex: "Új üzleteket nyit ebben az esztendőben a Spar, három fővárosi szupermarkettel és február végéig három benzinkúton működő egységgel bővül a hálózat – mondta lapnak a Spar Magyarország Kft. kommunikációs vezetője."
@♔bаtyu♔: aminek nincs értelme azt nem is lehet érteni, azt szajkózni lehet úgyan orrba-szájba (és ezt jól is csinálod, de hát ezért kapod a fizetésed, lássuk be), de attól még értelme nem lesz annak a mit motyogsz.
@♔bаtyu♔: Na erről van szó. Ez vagy te. Érzed te is, hogy a habonyizált válaszod keskeny, így elkezdesz személyeskedni. Fújj, de fideszes vagy.
@♔bаtyu♔:

Érdekelne a családi kisvállalkozás pontos definiciója.

A kkt tagjainak kell egymással rokonságban állni? Milyen fokon?
A kft tagjainak kell egymással rokonságban állni? Milyen fokon?
A bt tagjainak kell egymással rokonságban állni? Milyen fokon?

Vagy mindenkinek valamilyen fokon rokonságban kell egymással állni.

Mi a helyzet Trab Antal egyéni vállalkozóval, aki ugyan 23 éve él élettársi kapcsolatban Kandisz Nórával, aki az alkalmazottja is. Ilyenkor hétvégére Nóra nem állhat be a pult mögé? Csak azért, mert nem kádéenpékompatibilisen élnek?
@♔bаtyu♔: azt az egyzserű dolgot nem veszed észre, hogy bár a kiragadott összetevőid önmagukban akár lehetnek ízlésesen gusztusosak is, de amit mixelsz belőle az sajnos bűzös gusztustalan moslék lesz – mert messze áll a valóságtól.

ezt kéne megértened, és akkor talán közelebb kerülnél az igazi valósághoz egy picit.

Rád bízom a felfedezés örömét.
@♔bаtyu♔:

A tesco dolgozóinak egy része elveszíti a munkáját, részben, mert kénytelenek bezárni pár boltot, illetve a vasárnapi zárva tartás miatt csökken a szükséges munkaidőkeret.

A 13 bolt ellátásához 3-al kevesebb kamion kell, ezért 5 gépkocsivezető is el fogja veszíteni a munkáját.

Kevesebb kamiont kell szervizelni, ezért egy autószerelőt is elküldenek a szervízből majd.

A tescoban a zsemle 8 Ft, nálad 30 Ft. Megveszem a szombat esti sütést, vasárnap reggel friss puha zsemlét zabálok, te meg feleslegesen állsz a pult mögött....
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: szerintem veszett fejsze nyele.. egyszerű eldöntendő kérdésekre is a kis paprjáról kell másolgatnia a választ unos-unatalnul ismételve a matrát... aztán belekezdeni a szemályeskedésbe, ha valami nem veszi be a süket dumát... ilyen alapokkal hogy várhatod el, hogy egy teljesen komplex kérdéskörben állást foglaljon? :) (vagy akár értelmezni tudjon?) :/
@holex: Olvasd már vissza magad, ki kezdte a személyeskedést?

Vagy hogy gondoltad, neked lehet? Vagy ennyire ostoba vagy, hogy a saját írásodban nem veszed észre?

Elvtársam, már írtam, hogy én azzal személyeskedem, aki velem is. Baj?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem nem kell nemzethalált vizionálnod, a kis üzletek ugyanazt a zsömlét kisebb hatásfokkal adják el, tehát több eladó, több gépkocsivezető, stb.

Ja, hogy picit drágább. Viszont több munkahely, azaz relatíve valójában olcsóbban fogod venni a zsömlét.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A kérdéseidből egyértelműen látszik, hogy fogalmad sincs, mi az a könyvelés.
@♔bаtyu♔: hm, csak nem vetted a kis mióza lelkedre? ejnye, én kérek bocsánatot, hogy már ennyivel megtörtem az gránitszilárdságú személyes egód. :(

mindazonáltal, egyik kérdésemre se válaszoltál, azok közül amiket szépen feltettem, a süketelés mellett. szóval megtennéd, hogy esetleg két sértődés között mondjuk tartanád a beszélgetés fonalát?

elég kínosan érzem magam, bevallom, olyan mintha egy fogyatékossal beszélgetnék, aki egyszerű alap kérdéseket se ért meg ezért inkább figyelnem kívül hagyja őket... ezt ez ne vedd személyes sértésnek, de persze, ha úgy érzed, hogy inged, akkor vedd Magadra bátran.
"Deklarált cél a dokumentum szerint, hogy a családi kisvállalkozások működését ne akadályozzák akkor, ha a tevékenységet kisebb méretű boltban (400 négyzetmétert meg nem haladó árusító területen) folytatják, és az általános zárva tartási időszakban a kereskedelmi tevékenységet a tulajdonosok, vagy segítő családtagjaik maguk gyakorolják."
fogdjunk, hogy a CBA esetében az összes boltban a családtagok fognak dolgozni. Egyik sem nagyobb 400nm-nél. Ez egy abszolút igazságtalan törvény.

az, hogy ki mikor megy vásárolni, azt Varga Mihály meg is mondja:
"Varga szerint amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni. "

tehát közel 1millió ember vásáról vasárnap. A Fidesz politikusa szerint. Tehát igény van a vasárnapi nyitvatartásra

ja igen: Orbán 2010-ben a következőt nyilatkozta
"Orbán Viktor akkor úgy nyilatkozott, hogy akkor fogja támogatni a vasárnapi nyitva tartás eltörlését, amikor meg lehet majd élni Magyarországon öt nap munkából, de addig nem."

tehát jó ha tudjuk, hogy már meg lehet élni 5 napi munkából az országban....

Egy 2007-es felmérés szerint a megkérdezettek 58%-a szar 5letnek tartotta a bezárást. Egy 2011-es felmérés szerint 1.9millió ember vásárol vasárnap!

itt a többi:
index.hu/gazdasag/2014/11/06/a_kormany_tamogatja_a_vasarnapi_zarvatartast/

www.atv.hu/belfold/20141106-harrach-a-kormany-tamogatja-a-vasarnapi-zarva-tartast
@♔bаtyu♔: pár éve Orbán is nemzet halált vízionált. Olvasd el a linkemben lévő szövegét: majd akkor támogatja, ha 5 nap munkából meg lehet élni.
De tudod ő soha nem hazudik... soha. (csak papírja van rágalmazásról, de ő nem hazudik soha)
@holex: Nézd, alapvetően leszarom, azt leírni, hogy ostoba kevesebb erőfeszítés, mint vitatkozni veled.

Nézd haver, egy jótanács. Több udvariasság, több tisztelet és akkor jobban koncentrálnak a kérdéseidre. Az ilyet mint te nem is értem? Te egy házibulin is ilyen gyökér vagy? Vagy valami mentálisan beteg nyugdíjas vagy?

Most engem hol érdekel az, hogy egy magadfajta gyökérnek megmagyaráztam e valamit. Menj panaszra.

Legközelebb talán legyél tisztelettudóbb b+:))))
@♔bаtyu♔:
" Ami természetesen magánügy, de nyilván nem kell ezt egy kormánynak elfogadnia."
ez igaz. De nem is szólhat bele. Jó vitz, holnap majd megmondják, hogy a vállakozásodban termelt nyereséget csak itt és itt költheted el.
Mert ha ez volt az egyik indok (mármint a nyereség kivitele), akkor ebből már ez is következhet.
@Macropus Rufus: Nézd én simán aláírom, hogy Orbán kedden simán mást mond mint szerdán. Politikus, ezt várod el tőle.

De itt nem Orbánról van szó.
@Macropus Rufus: De beleszólhat, miért ne szólhatna bele? Azért kormány. Tulajdonképpen ma is megmondják mire költheted és ezt ráadásul nem is Orbánék kezdték.

Nem véletlen menekíti ki a teszkó, hiszen a nyereség után ADÓZNI szokás. A megfelelő ADÓZÁS pedig a te érdeked. A teszkó szarban van és nyilván optimalizás. Pár könvyelési trükk és nullszalldós.

De ez hol érdekelje a magyar kormányt? Azért baszogatjátok Orbánt, amiért azt csinálja amit már Gyurcsánynak is kellett volna.
@♔bаtyu♔:

"a kis üzletek ugyanazt a zsömlét"- Nem, ők másik zsemlét árultak már eddig is.
" kisebb hatásfokkal adják el," - Hol és mikor van az az alacsony hatásfok, amikor nem éri meg már árulni valamit? Hol és mikor lesz olyan alacsony a berendelt készlet, amikor a hatás az alacsony készletnek már vevőriasztó (Ki szeret üres polcok között sétálni?) a hatása, emiatt lecsökken a vevők száma? Mikor leszunek olyan kevesen a vevők, hogy nem érdemes miattuk kinyitni?

"tehát több eladó, több gépkocsivezető, stb. " - több rezsi, magasabb ár.

"Ja, hogy picit drágább. Viszont több munkahely, azaz relatíve valójában olcsóbban fogod venni a zsömlét." - Ha ma 8 Ft-ért veszek egy zsemlét, vasárnap 30 Ft-ért, az relatíve mitől lesz nekem olcsóbb?

.

Hogy lásd, miről szól ez az egész balhé:

- Helyzetbe hozni a CBA láncot, meg kell fizetni nekik a kampányban nyújtott segítségükért.
- A vasárnapi vásárlások ÁFA bevételét meg lehet növelni (legalább is erre remél a kormány, lásd a magas számát a vásárlóknak), hiszen te magad is levezetted, hogy a vasárnapi zsemle drágább lesz.

Még jó, hogy 20 km-re a határtól van választási lehetőségem.
@beszélő majom:
"7. Fejezet a vasárnap megtartásáról, hogy a munkának szünete legyen"
és ez most mit jelent? Hogy már ő is nagyon értett a gazdasághoz. A magyar vasárnap kifejezés a vásárnap-ból származik. István meg azt mondta, hogy legyen pihenőnap. DE: egyben azt is meghatározta, hogy a vasárnapi nyitvatartás KIRÁLYI monopólium és csak a templom mellet lehet vásárokat tartani. Tehát már ő is hót hülye volt a kapitalizmushoz.
@♔bаtyu♔:
"Politikus, ezt várod el tőle. "
na látod itt a bibi: számomra egy jó politikus nem ott kezdődik, hogy úgy váltogatja a véleményét mint más az alsóját.
@beszélő majom:

Melyik kérdésemből?

Lennél kedves akkor elmagyarázni, hogyan és miként ügyeskedik a gonosz Tesco? Feltételezem, te a bölcsek kövének birtokában vagy. engedd, hogy okosodjunk és mi is tisztán láthassunk ebben a kérdésben!
@♔bаtyu♔:
"De beleszólhat, miért ne szólhatna bele? "
átfogalmazom: beleszólhat, egy bizonyos mértékig. Ha nagyon beleszól, az már 89 elötti állapot. Ezt váltottuk le. Nekem pl. ne nagyon akarja megmondani az állam, hogy nekem mi a jó. Azt én tudom. Ő meg nem.
@♔bаtyu♔:

Aki ennyiszer mást mond egyik nap, majd a másik nap, azt én nem politikusnak, hanem hazugnak szoktam nevezni.
@Macropus Rufus: Én nem írtam azt hogy ez a jó politikus. Ez alapvetően lényegtelen is, mert jó politikus az, akinek kormányzása alatt fejlődés van.

Az egész index azzal van tele, hogy mit KELLENE mondania Orbánnak, tehát a balliberális tábor is elvárja, hogy mit mondjon Orbán.

Én választok, azaz a valós döntések befolyásolnak, kevésbé érdekel mit mond Orbán. Pld. eleve nem szavazok Orbánékra, ha aláírják, vagy alá akarják írni az USA - EU kereskedelmi egyezményt, mert ez Mo. szerintem nem érdeke.

Nyilvan nagyon sokan így szavaznak, viszont nagyon sokan úgy, hogy mit mond egy politikus. Ha nem így lenne, mindegyik csak az igazat mondaná.
@♔bаtyu♔: no, elmondok Neked valamit Te istenbarma (ez volt a személyeskedés, amit hiányoltál eddig), mert ez onnan a pártközpontból nem látszik.

én most eltiplizek az egy órás fizetett ebédidőmben kajálni, mert ez a szemét multi az akarja, hogy jóllakottan dolgozzak neki, de már majd köpnék is erre (de visszaszívom a nyálam), mikor rájövök, hogy gusztustalanul megfizeti a munkámat, mert azt csinálom, amihez értek, és hasznot termelek neki.

ezért inkább arra kományra köpök, amelyik foggal-körömmel azon munkálkodik hogy én és a hozzám hasonlóak a munkahelyüket elveszítsék.

és nem, nem akarok családi vállalkozó lenni, mert kurvára nem vonz a napi létbizonytalanség, mikor egy nagyvállaltnál sokkal hatékonyabban tudom a taopasztalatomat kiaknázni.

szóval ezt kéne megértenie a tetves kormánynak végre a pártszékházból.

köszöntem.
@holex: nekünk is egy órás az ebéd idő :) nem egy cégnél dolgozunk? :)
@Macropus Rufus: Na jó, de hol a határ? Ráadásul más a határ egy nagyon jó gazdasági állapotban és más egy rosszban. Az államnak kell megoldania pld. a cigányintegrációt. Százmmilliárdok. Az oktatást.

Persze, egyetértek veled, az oktatás körüli technikai dolgokat én pld. eleve szülői közösségeknek adnám át, a rendfenntartást önkormányzatoknak.

De a gazdaság, vagy pontosabban piac szabályozását egészen biztosan nem engedném át külföldi multiknak.
@holex: Te nem nagyon vetted észre, hogy el lettél zavarva anyádba:)
@♔bаtyu♔: "Nézd én simán aláírom, hogy Orbán kedden simán mást mond mint szerdán. Politikus, ezt várod el tőle."

Ja már értem. Ez mindent megmagyaráz. Te ezt várod el egy politikustól. Akkor nem csoda, hogy fideszes vagy, te fideszes, te. De ne várd el mindenki mástól is, hogy szeresse a takonygerincet, csak mert te rajongsz.
@♔bаtyu♔: Amúgy te mit dologozol, ha nem a pártszákházból nyomod a rizsát (ahogy állítod)? Érdekes, én elmegyek GDP-t termelni, aztán vagy másfél óra múlva visszanézek, és azt látom, hogy továbbra is itt nyomod a rizsát. Mit dologozol?
@Simlicske: Azért látom, te már megállapítottad mit dolgozom faszfej. Te ostoba, nem mindenki lapátol mint te:))))
@holex: kedves Holex! Nem lehet, hogy azért veszted majd el az állásod, mert itt netezel, míg dolgoznod kéne?
@♔bаtyu♔: álmodban, vagy melyik párhuzamos dimenzióról beszélsz, amiben el lettem zavarva? vagy csak nem azt hiszed, hogy bolhafing erősségű "érveid" (haha, sértő ez a szó rá!) zavartak el engem emelegebb éghajlatra?
@zizi77: nem, ez az egy órahossza, amit itt töltök egyesek hülyeségének olvasásával nincs kihatással erre.
@Macropus Rufus: lehetséges, hogy igen, bár sok multi van, amelyik tiszta szívéből küldené el a kormányt a baromságaival valami melegebb éghajlatra. :)

csak az ilyen batyu-féle elmeháborodottak tudnak örülni annak ha más életével játszik a kormány Sims-et, mert nekik az a erősségük, hogy csak akkor érzik önmaguk érvényesülését, ha tönkretesznek valamit, és mást is a saját szintjükre rántanak le (vagy legalábbis megpróbálják), mert felkapaszkodni nincs elég eszük. szimpla irigység az egész, és ehhez a propellersitykájukban lelkesen tapsolnak hozzá.
@holex: 11:27-kor írtad az elsőt itt. Persze a Te dolgod! :)
@♔bаtyu♔: Hát igen, van elképzelésem, hogy mit dolgozol... sok haszna nyilván nincs. Egéybként kár minden hozzászólásodban "faszfej"-ezned, mert nem nagyon érdekel. Sőt ha a te értékrended szerint faszfej vagyok, annak még örülök is, narancskutya.
@zizi77: az nem jelenti azt, hogy itt ültem a blog előtt, és másodpercenként 12x frissitettem az oldalt kocsányan lógó gülüszemekkel, és koffein-túlagadolástól remegő ujjakkal.

azért ennél többet is kinézhetsz belőlem, bátran. persze a Te dolgod! :)
Mostanáig ültem a gép előtt, percenként 24x frissítettem az oldalt, várván a másik fél érveit. Most elmegyek kávézni, meg lehet alszom is egy kicsit.
"Összességében ugyanakkor a KDNP szándéka, miszerint az embereknek több időt kellene tölteniük a családjukkal, remekül teljesülhet. Ha minden a tervek szerint megy, 15-20 ezren sokkal, sokkal többet lesznek majd a jövőben otthon, a családjukkal."

Ez dekomoly felütés volt a végére:D
Amúgy is nemgáz, a közmunka program majd felszívja mind az összeset, a statisztikákban meg sem jelennek majd!
@élhetetlen: Németországban és Ausztiában sincs vasárnapi nyitvatartás, akkor ott is dugják a tescot?! Amúgy a vasárnap most is munkaszüneti nap, mivel a munkáltatónak ki kell adnia ezt a napot, ha nem vasárnap akkor valamelyik hétköznapot!
@jeszenszkiandrásegydrogos: Nem vagyok jól tájékozott, de Ausztriában is van olyan, hogy százalékosan, ami már arányos lenne, egyik bolt 0,1 %, a másik 6 % termékbiztosítási díjat fizet? Ez a megdugás. Azt nem kezdem előről, hogy kinek jó a vasárnapi nyitva tartás, családoknak, akik ekkor érnek rá vásárolni, és nem este cipelik el a holtfáradt gyereket cipőt venni, vagy a leendő szombatokon, amikor a vasárnapi tömeg is becsődül, és mindenki ki fog nyúlni, a hétvégén pl. a Tescoban dolgozó diákoknak, most majd mehetnek havat lapátolni, de ha lenne is hó, nem lenne rájuk szükség, mert ott vannak a közmunkások. Nem értelek, „munkáltatónak ki kell adnia ezt a napot”, ki is adják, És a fix munkások rotációban vasárnapoznak, nem minden hétvégén. Én komolyan gondolom, csak a munkavállalókat tekintve, hogy, ha a vasárnap dolgozók között végeztek volna egy felmérést, hogy akarják-e a bezárást, nem akarták volna. Nem végeztek. A vásárlók meg miért akarnák?
@élhetetlen: igazad van a hivatalok is nyissanak ki vasárnap, hiszen én pont akkor dolgozom, amikor nyitva vannak, így soha nem tudom elintézni az ügyeimet, és minek mennek este haza az emberek dolgozzanak, sőt költözzenek oda a munkahelyükre, nem kell lakást fenntartani, meg közlekedést fizetni! és minek a nyári szünet! A sok gyereket nem tudják hová tenni és a mocsok tanárok is két hónapot otthon vannak a mi pénzünkön! Faszságot beszélsz! A termékdíj mértékén lehet vitatkozni, hogy mekkora összeg legyen! Vasárnap max a tesco van 24 órában nyitva a legtöbb bolt - még a cba, spar is - általában 12-14 óra között bezárnak! még a hipermarketek többsége is max 16-ig van nyitva! amúőgy kurva sokat járhatsz boltba, mert gyakorlatilag vasárnap konganak az ürességtől! Te egy elvakult idióta vagy, aki nyeli a balos szart és mindezt jóízűen! szerinted az embereknek nem jár pihenőnap? amúgy 89 előtt minden zárva volt vasárnap, még a 90-es években is aztán jött a tesco és a spar és kinyitott vasárnap! a családok szombaton és pénteken meg hétköznap vagy délután vásárolnak főként! amiket írtál! a munkáltató kiadja a vasárnapot? hol? én dolgoztam évekig kereskedelemben a szombatért vasárnapért ünnepnapért semmit vagy ha adtak is ugyanannyit kapott az ember mint egy sima hétköznapért, és kiadni soha nem adták ki! álomvilágban élsz öcsém! a tescoról mesélhetnék neked! és kinek jó a vasárnapi nyitvatartás, tudom a cbanak meg a reálnak ezt a süket dumát is hallottam, ők sem nyithatnak ki, kurva jó nekik tényleg! ha nyitva is vannak akkor korlátozottan a nagy tömegekről amiket írsz csak puszta vízió! eddig is pihenőnap volt a vasárnap! csak NEM ADTÁK KI A MUNKÁLTATÓK!
@élhetetlen: AMÚGY A CIPŐBOLTOK IS KORLÁTOZVA VANNAK NYITVA VASÁRNAP MAX DÉLIG, DE SOK ELEVE KI SEM NYIT VASÁRNAP! ÉS NEM CSAK A CIPŐBOLT A RUHÁZATI BOLTOK IS ÍGY VANNAK! VAGY TE HOL VESZED A CIPŐDET A TESCOBAN? NÉZD MEG A BOLTOK NYITVA TARTÁSÁT ÉS NE A BALOLDAL SÜKETELÉSÉT NYOMJAD NEKEM! ÉS KIK JÁRNAK JÓL, IGEN A MAGYAR KISVÁLLALKOZÓK, A CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK, EZ TÉGED MIÉRT ZAVAR? VAGY A MULTIKAT TÖBBRE TARTOD? AKKOR TE TÉNYLEG SZOCIÁLISAN KURVA ÉRZÉKENY VAGY! A FELMÉRÉSEK VOLTAK ÉS A VASÁRNAPI ZÁRVATARTÁST INDOKOLJÁK!
@Simlicske: EZ MINDEN POLITIKUSRA IGAZ, A BALOLDALIAKRA, JOBBOLDALIAKRA, GYURCSÁNYRA, TÓBIÁSRA, SZARHÁZY ATTILÁRA, LIBAJNAIRA, HOGY AMIT MA MONDANAK ANNAK AZ ELLENKEZŐJÉT FOGJA MONDANI HOLNAP, AKKOR MOST ŐK IS FIDESZESEK?
@jeszenszkiandrásegydrogos: Meghajlok az érveid előtt:
„Faszságot beszélsz! „, „Te egy elvakult idióta vagy, aki nyeli a balos szart és mindezt jóízűen!” Ezek az érvek mindent visznek, a többivel nem is érdemes foglalkozni.
@élhetetlen: Látom az igazság ennyire fáj! az érveimet is leírtam és nem a balos szart szajkózom mint te! Tanulj meg olvasni!
@jeszenszkiandrásegydrogos: Na, jó, végtére is ráérek. Nem az igazság fáj, egyszerűen nem szeretem a bunkókat. Az érveidről. Először is, te sem igazán vetted figyelembe amit én írtam a hétköznap estére holtfáradt családokról, a hétvégén dolgozó diákokról. Amit aztán az első válaszod első hat sorában írtál, „hivatalok is nyissanak ki vasárnap”, az ugyanaz a hülyeség, mint mikor azzal jöttök, hogy a kórházak is zárjanak be. Vannak élethelyzetek, vannak meghatározott munkaviszonyok. Itt csak a „mocsok tanárok”-hoz fűznék hozzá annyit, hogy nincs több szabadságuk, mint egy normál dolgozónak, tanévzárás után még elszórakoznak az évértékeléssel, maradna a július, aug a kívülálló szemével, de aug elején már kezdődik a tanmenet, tanterv összeállítás stb., és ha júliusban ráhúztak két hét táboroztatást, ő se sokat nyaral a családdal. Egyszer ennyit az igazadról. Más, a nagy betűvel kiabált „NEM ADTÁK KI A MUNKÁLTATÓK!„ Nem tudom, szerinted mi a kiadás, én úgy értettem, hogy aki vasárnap dolgozik, annak van hétközben pihenőnap. Ez sem mindenkinek rossz. Ismerek olyan családot, akik évekig nem tudtak eltölteni együtt egy hetet, mert a szabi elfogyott naponként az idős szülők orvoshoz kísérése, ügyintézés kapcsán. Van, akinek jól jön a hétköznapi munkaszünet, és aki vasárnap dolgozik, az sem minden vasárnap dolgozik.
„amúgy 89 előtt minden zárva volt vasárnap”, na, ezt végképp nem tudom érvnek minősíteni, nagyon sok minden nem volt, akkor tiltsunk be mindent, ami azóta lett? Vagy menjünk vissza egy kicsit, és tiltsunk be mindent, ami 1500 után lett?
„mert gyakorlatilag vasárnap konganak az ürességtől!” Akkor ezt rájuk kéne bízni, hogy megéri-e nyitva tartani, minek ehhez törvény???
„ÉS KIK JÁRNAK JÓL, IGEN A MAGYAR KISVÁLLALKOZÓK, A CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK”. Tudom, balos vagyok, és nem realista, de amig végképp ki nem piszkálják a Tescot, Spárt, Lidl-t, addig hogyan képzeled, hogy valaki hülye bemegy öt kisboltba, és megoldja a heti, kétheti, havi nagybevásárlást ott, drágábban, és kisebb választékból, mert ő szociálisan érzékeny. (egy kisbolt sem tud olcsón árut beszerezni, mert nem tud nagy tételben vásárolni, szállíttatni, ezt vagy belátod, vagy nem, de igaz). Na, most a vasárnap nála megvett tejből, kenyérből pedig majd nagyon jól járnak, jól megélnek. Ez hosszú lett, de nem mondhatod, hogy nem foglalkoztam veled, vagy megfutamodtam az érveid elől.
@élhetetlen: Na akkor nézzük szépen sorba!

1. Ki az a jöttök? Miért beszélsz többes számban? Most írtam neked először, tehát az általánosítást nem értem, nem emlékszem, hogy viták százait folytattuk volna le, tehát mivel jöttem én korábban, most írtam neked először! Tehát ezt nem értem megmagyaráznád, meg persze a többesszámot?

2. Senki nem akarja a kórházakat bezárni!

2. Tehát Magyarországon a munkavállalók be vannak jelentve, mindig kiadják nekik a szabadságot, minden járandóságot kifizetnek a munkáltatók? Akkor mi is a gond? A holtfáradt családok egy ócska demagóg duma, azok akkor sem vasárnap mennek vásárolni, a többség otthon van, menj ki vasárnap az utcára vagy egy boltba kihalt lesz! Ez nem érv! Te valami álomvilágba élsz?

4. Balos vagy látszik, ha mondjuk a baloldali kormány akarná a vasárnapi zárva tartást, akkor azt védelmeznéd körömszakadtáig! Akkor szarnál a holtfáradt családokra meg a hétvégén dolgozó diákokra, mert az annyira általánosan elterjedt, hogy diákok milliói pont vasárnap melóznak! Na ez sem érv, hanem egy faszság amit semmi nem támaszt alá!

5. A hivatal nyitva tartás és a nyári szünet cinizmus, sajnálom, ha nem érted!

6. Anyám pedagógus és másfél évet dolgoztam iskolában, annyira azért nem szakadnak meg a munkában! És nyári szünet, téli szünet, minden hétvége, ünnepnap szabad! és napi 5-6 órát dolgoznak, amiből kb 3 órát tartanak, tisztelet a kivétel! Tehát a tanáros dumával sem fárassz!

7.Igazad van balos vagy ami egyenlő az idiótával, mert ennyi hülyeséget amit te összehordasz csak egy balos tud összehadoválni, én viszont realista vagyok! A kisboltról meg annyit, amelyik nem tud fennmaradni az előbb utóbb bezár! A céges világ és a kapitalizmus már csak ilyen!

8. És mitől vagy te olyan kurva nagy balos? Mi az, hogy bal, mert szerintem fingod sincs róla, főleg ha ennyire a multik mellett és a hétvégi munkavégzés mellett kampányolsz! Tehát még egyszer mondom egy hülye vagy egy agymosott balos idióta! Ez tény! És te magad bizonyítod, már csak az kell, hogy azzal gyere, hogy hagyó meg hunvald ártatlan mint a ma született bárány mert felmentette a bíróság, na akkor totál bizonyítottad az überhülyeségedet!

9. boltba sem sokat járhatsz, mert nem nagyon vagy tisztában az árakkal, vagy lehet hogy vasárnap jársz! :D :D :D :D :D :D :D :D :D Én ha kell 10 boltba is bemegyek, mert mindenhol megveszem, azt ami a legolcsóbb, Lidl, Penny, CBA néha a Spar és a tesco, nyáron meg inkább a piac! Ha te egy helyen veszel meg mindent akkor ritka hülye vagy! amúgy az árak változóak! amúgy meg egy napról beszélünk, ami a kereskedelemben a leggyengébb napnak számít! tehát már csúsztatsz a heti meg kétheti dumáddal! ja a piacok is zárva vannak vasárnap! még is szombaton mikor nyitva van tömeg van!

10. Az sem általános, hogy mindenki vasárnap melózik, vagy hétköznap intézné az ügyeit, ez is egy szép csúsztatás! TÉNYLEG NEM VAGY REALISTA MERT VALAMI ÁLOMVILÁGBA ÉLSZ! VAN MÉG VALAMI BALOS HÜLYESÉG A TARSOLYODBAN, MOST ADD KI MEGHALLGATOM!
@jeszenszkiandrásegydrogos: Na, jó, megpróbáltam, de nem éri meg. „Ki az a jöttök?” azok a kommentelők, akik elég régóta lökik a süketet.
Nem megyek végig minden pontodon, de pl,
2., vagy 3? „Tehát Magyarországon a munkavállalók be vannak jelentve”. A Tesconál biztosan, mert a nagyokat fokozottan ellenőrzik.
6. „Anyám pedagógus”, légy büszke rá, hogy ő ennyivel megússza, és nem vállalja, hogy este hétkor is hívhatja egy szülő, vagy feljön egy gyerek, hogy problémája van. Mert hozzá nem mehet. Van ilyen, és olyan tanár.
7. „kisboltról meg annyit, amelyik nem tud fennmaradni az előbb utóbb bezár! A céges világ és a kapitalizmus már csak ilyen!” erre fel kérdeztem, hogy „, minek ehhez törvény???” (mármint adott boltok vasárnapi bezáratásához)
8. „És mitől vagy te olyan kurva nagy balos ? Mi az, hogy bal, mert szerintem fingod sincs róla” A balost nem én, hanem te mondtad, ha nem zavarnak a tények, „Te egy elvakult idióta vagy, aki nyeli a balos szart”. És „Tehát még egyszer mondom egy hülye vagy egy agymosott balos idióta! Ez tény!„ Miről beszélsz?
9. „Én ha kell 10 boltba is bemegyek, mert mindenhol megveszem, azt ami a legolcsóbb, Lidl, Penny, CBA néha a Spar és a tesco, nyáron meg inkább a piac!” Biztosan én vagyok a hülye, aki a Tesco huszonezer tételéből házhoz rendelek, nem te, aki körbe futkároz tíz boltot. Ezzel nem tudok vitatkozni.
10. „Az sem általános, hogy mindenki vasárnap melózik, vagy hétköznap intézné az ügyeit, ez is egy szép csúsztatás!”. Na, itt nem tudom, mit olvastál, bár nekem írtad, hogy tanuljak meg olvasni.
Az agymenésed, amiben semmi logika sincs, nem szórakoztat, és nem kívánom folytatni ezt a szintű párbeszédet. Ha még mindig úgy érzed, hogy igazad van, akkor maradj úgy, engem nem zavar. De most már hülyeségeiddel ne zavarj.
@élhetetlen:
Akkor kezdem az elején, nem kell kiemelned részeket abból, amit írtam, egyrészt kurva bunkó dolog, másik kiragadsz a szövegkörnyezetből! Tudom mit írtam, nem kell emlékeztetned, ezt hívják csúsztatásnak, amit te is csinálsz, most pl. De folytatom!

Akkor a jöttökbe te is beletartozol! :D :D

Aki a tescoval áll alkalmazásban az biztos, de nem csak tesco van, van ezer másik, és létezik olyan, hogy munkaerőkölcsönzés, ugyanis nem szokás mindenkit egyből állományba venni, ez ma már teljesen elfogadott a multiknál, ott meg vannak gondok a bejelentéssel meg a munkáltatók befizetéseivel, de ezt hagyjuk, megsúgom a tesconál is vannak ilyenek!!! :D :D , a tesconál be van jelentve ja! Éhbérért biztosan, és kötelező a továbbmaradás mint a multiknál általában, rengeteg ilyen üggyel van tele a sajtó! 8órában bejelentik és 10-12 órában dolgoznak a 8 órás lovéért! de be van jelentve! :D :D :D :D

Most igazából mi a bajod a tanárokkal? Mert egyik percben sajnálod, most meg.....Nekem személy szerint semmi bajom egyikkel sem, de sajnálni sem kell őket, vannak náluk rosszabb helyzetben lévők, pl. akik a tesconál vannak! :D :D :D :D :D

a kisbolt családi vállalkozás és a tulajdonos kinyithat, viszont az alkalmazottnak, ha van annak szabad ez a nap, a multiknál hány családtag dolgozik? kicsit kevered a szezont a fazonnal! :D :D :D :D :D A kettő között van különbség, de erőltesd csak a hülyeséget egyre jobban belesülsz! Tehát dögöljön éhen minden kisvállalkozó a lényeg a multi az jó! Vegyük a szart!

Akkor most idézek tőled, ha megengeded az előző előtti kommented végéről: "Tudom, balos vagyok, és nem realista, de amig végképp ki nem piszkálják a Tescot, Spárt, Lidl-t,......."Ezt te írtad, na innen gondolom, hogy balos vagy! Vagyis te állítod!

Tehát ekkora úriember vagy, hogy házhoz szállítasz? Nem vagy valami árérzékeny! A holtfáradt családok is így szokták, biztosan, innen is látszik, hogy fogalmad sincs a valóságról! :D :D :D De itt a megoldás, vásárolhatnak ők is neten! :D :D :D Hol a gond! És veszed a tescos szart, tényleg sokat tudsz a boltokról, meg az üzletláncokról, mivel egybe sem jársz be ezek szerint és te osztod nekem az észt a vasárnapról meg a kereskedelemről?! Én a tescoba nem nagyon járok, sok ott a szar, de ha már veszek valamit akkor megnézem alaposan, neked elég ha odabasznak valamit, nálam van a hiba igazad van!

Hülyeségekkel te zavarsz, ezt az utolsó kommenteddel be is bizonyítottad, hogy fogalmad sincs arról, amikről írsz, ráadásul jó BALOShoz híven hazudsz is. Én nem hülyeségeket beszélek, hanem tényeket, a tényeket meg nem tudom cáfolni, de már megszoktam a hozzád hasonló BALOSoktól, hogy csak ugatni tudnak, majd megfutamodnak, mint Tóta Wc Árpi! De egyszerűbb lenne ha beismernéd, hogy tévedtél ennyi és nem osztani az észt olyan dolgokról amikről gyakorlatilag fogalmad sincs és ami van az is csak az amit a balos oldalakon meg az agymosó tvékben hallottál olvastál! Furcsa de cáfolni egy szavamat sem tudtad én minden állításodat cáfoltam! Hogy is van ez érvek!? A te érveidet nem hallottuk, és ne játszd itt az értelmiségi nagyképűt, hogy elég a hülyeségekből, meg ne írj, mert nem vagy az egy buta, dilettáns, elfogult elvakult buta baloldali vagy és az is maradsz néha meg kellene tanulni gondolkozni, de ez a fajtádnak nem megy soha! A vitát meg majd nem te döntöd el, attól hogy írsz valamit nem lesz automatikusan igazad és aki cáfol minden szavadat mint én is, annak játszom az agyamat! Iskolázatlan tuskó!
@élhetetlen: Nem kell válaszolnod, azzal elismered a hozzá nemértésedet nem fogom zokon venni, ha nem írsz elfogadom, hogy hülyeséget írtál és beégtél!
@demetermártaseggbebaszható: Ha megnyilvánulok a fidesz simlisségeivel kapcsolatban, minden egyes alkalommal oda kell írnom, hogy "de ám a szocik is lotak". Akkor is, ha a blogbejegyzés nem a szocikról szól (egyáltalán mit számítanak ma a szocik)? Érdekesen nézne ki.
@jeszenszkiandrásegydrogos:

"Tehát Magyarországon a munkavállalók be vannak jelentve, mindig kiadják nekik a szabadságot, minden járandóságot kifizetnek a munkáltatók?"
- A multik (nagyáruházak) munkaügyileg rendben vannak. Egyszerűen nem éri meg trükközni. Azt nem mondom, hogy nincsenek apróbb szabálytalanságok, de bármely multinál nagyobb a munkaügyi (ÉS MUNKAVÉDELMI) fegyelem, mint akármely kisboltnál, családi vállalkozásnál.

"Ha mondjuk a baloldali kormány akarná a vasárnapi zárva tartást, akkor azt védelmeznéd körömszakadtáig"
- Én még akár ennek a kormánynak a zárvatartósdi törvényét is tudnám támogatni, ha nem akarna egyeseket helyzetbe hozni."

" Anyám pedagógus és másfél évet dolgoztam iskolában, annyira azért nem szakadnak meg a munkában!"
- Anyád valószínűleg akkor csak óraadó volt. Fingod sincs a pedagógusok valódi egy napjáról. Anyukád otthon sosem javított dolgozatokat? Sosem készült az órákra?
"napi 5-6 órát dolgoznak, amiből kb 3 órát tartanak, tisztelet a kivétel! Tehát a tanáros dumával sem fárassz! "
- A kormány az előző ciklusban emelte meg brutálisan a pedagógusok munkaidejét, mindössze a megtartott órákat ismerve el munkaidőnek. Egyébként egy főállású pedagógus napi 5-7 tanórát tart meg.

"Igazad van balos vagy ami egyenlő az idiótával"
- Te aztán tudsz logikusan érvelni! NEm fáj, mikor pisilni szoktál?

"A kisboltról meg annyit, amelyik nem tud fennmaradni az előbb utóbb bezár! A céges világ és a kapitalizmus már csak ilyen!"
- Ha ezt komolyan gondolod, akkor nem értem miért baj, hogy a balosok nem értenek egyet a vasárnapi zárva tartással.

"hagyó meg hunvald ártatlan mint a ma született bárány mert felmentette a bíróság, na akkor totál bizonyítottad az überhülyeségedet!"
- Már pedig ha a bíróság jogerősen felmentette őket, akkor ártatlanok. Ahogy több fideszes potentát is ártatlan, amíg a bíróság jogerősen el nem ítéli őket.

" Az sem általános, hogy mindenki vasárnap melózik, vagy hétköznap intézné az ügyeit"
- Sok sikert a hétvégi ügyintézéshez!
A héten beszéltem 3 boltossal, akik a méretüknél fogva kinyithatnának, de nem ettek meszet, hogy elbasszák a vasárnapjukat.
@jeszenszkiandrásegydrogos: Csak pár apróság, nem megyek végig az egészen.
„Akkor kezdem az elején, nem kell kiemelned részeket abból, amit írtam, egyrészt kurva bunkó dolog, másik kiragadsz a szövegkörnyezetből! Tudom mit írtam, nem kell emlékeztetned, ezt hívják csúsztatásnak, amit te is csinálsz,” Azért emelek ki részeket, hogy utaljak arra, hogy a zagy melyik részére válaszolok éppen. Mi ebben a bunkóság?
„Most igazából mi a bajod a tanárokkal? Mert egyik percben sajnálod, most meg.....” Nekem semmi , te írtad, „Anyám pedagógus és másfél évet dolgoztam iskolában, annyira azért nem szakadnak meg a munkában!”, erre írtam hogy aki nem szakad meg, az nem szakad meg, a barátnőm pl ofőként nagyon is sokat dolgozik. Ugyanis az is munka, ha karácsony előtt a saját konyhájában süt mézest 15 gyerekkel, aki erre vevő, igényli, és hazaviszik a mézest, mert valami miatt otthon nem sütnek.
Tőlem idézted, „"Tudom, balos vagyok, és nem realista,”, csak azt felejtetted el, bár te szerinted emlékszek arra, hogy mit írtál, ezt arra fel írtam, hogy te ezt írtad. „Te egy elvakult idióta vagy, aki nyeli a balos szart és mindezt jóízűen!”. Nem gondoltam, hogy hozzá kellett volna fűznöm, hogy „szerinted”, mert anélkül nem érted meg. Ettől kezdve nem tudom értelmezni a „ráadásul jó BALOShoz híven hazudsz is” hosszú okfejtésedet.
Már csak viccelek. „de ha már veszek valamit akkor megnézem alaposan, neked elég ha odabasznak valamit, nálam van a hiba igazad van!”. Jól nézd meg az olasz hámozott egész paradicsom konzerv dobozát, mert akkor jobbat veszel, mint amit én kapok, ha a termékismertető alapján kiválasztom.
„én minden állításodat cáfoltam!” Csak például, arra a felvetésemre mit válaszoltál, „7. „kisboltról meg annyit, amelyik nem tud fennmaradni az előbb utóbb bezár! A céges világ és a kapitalizmus már csak ilyen!” erre fel kérdeztem, hogy „, minek ehhez törvény???” (mármint adott boltok vasárnapi bezáratásához)”.
„meg ne írj, mert nem vagy az egy buta,…” szövegkörnyezetből kiragadva, de ha megnézed az eredeti szövegedet, akkor sem értelmes a mondat. Van, aki megtanulta gyerekkorában a vesszők használatát.
Hogyne, mindent cáfoltál, pl ezzel: „attól hogy írsz valamit nem lesz automatikusan igazad és aki cáfol minden szavadat mint én is, annak játszom az agyamat! Iskolázatlan tuskó!”. Igen, de ha te írsz valamit, az biztosan automatikusan igaz.
Nem gondoltál még arra, hogy aki „megfutamodik”, az nem a logikád elől futamodik meg, hanem a stílusodat tartja elfogadhatatlannak, és a logikádat csak úgy minősíti, hogy nem érdemes veled beszélni?
Nem égtem be, csak te nem látod át a beszélgetés folyamát. Csak a magad vélt igazát fújod, nem tudsz szöveget értelmezni, és elhiszed, hogy a saját szöveged téged igazol. Ennyi.
Írta ezt egy „Iskolázatlan tuskó”, csak nehogy azt mondd, hogy ezt is én írtam magamról.
@gurmaizitaegybüdöskurva: Azt hiszem, te nem vagy normális. Ez már a nickneveidből is látszik. Meg abból, hogy véletlenül a másikkal válaszolsz.

Ha azt mondom, hogy az ég kék, azzal nem mondom, hogy a fű nem zöld, de ha az égről van szó, nem fogok a fűről kommentelni, mert nem vagyok hülye. Ennyi.
süti beállítások módosítása