HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

 A pénteki látványos dühöngés után sokan számítanak arra, hogy Simicska új szinten veszi fel a kesztyűt, és elkezdi megszellőztetni azokat az ügyeket, amelyek sok Fidesz-közeli prominenst egészen más típusú állami intézményekbe helyeznének át.

fidesz-elit-411x325.jpg

Erre várni azonban minden bizonnyal naivitás.

Leszögezhetjük, hogy Simicska Lajos haragja valóban féktelen, de hogy kiszámíthatatlan lenne, arról szó sincs. Pénteken is tökéletesen racionális cselekedeteket láthattunk tőle – a régiek helyére új és megbízható embereket nevezett ki, nekilátott a tisztogatásnak, Liszkay kivásárlásával pillanatok alatt felszámolta az egyik legnagyobb kockázati tényezőt. Aztán elment szánkózni.

Az új, háborús média egyelőre meg van szeppenve – a Magyar Nemzet mindegy kívülről szemlélve a csatát számol be róla, egyik érintett médium sem ment át hirtelen támadásba. És bár teljességgel elképzelhető, hogy az Nemzet, a HírTV és a Lánchíd-rádió akár RTL-szinten kritikus lesz ezután Orbánnal és hatalmi elitjével szemben, arra minden bizonnyal hiába várunk, hogy a múlt rejtélyeiről hirtelen lehull a lepel.

A háború fokozatai

Orbán és Simicska évtizedeken keresztül együtt építgették birodalmukat, és rengeteget köszönhetnek egymásnak. Mindeközben kismillió olyan ügyletben vettek részt, amelyek részleteire a nyilvánosság nagyon kíváncsi és azóta sem tudhattunk meg róluk többet. Aki tudja az igazságot, az vagy eleve sokat veszíthet, vagy a bosszútól fél, esetleg ma is hatalom közeli (valamelyik táborban), és esze ágában sincs ezen változtatni.

Mindezek az ügyek azonban, bármilyen károsak lehetnének Orbánnak, Simicskának ugyanúgy árthatnak. Még ha csak olyan aktákat kapnak is az érintett szerkesztőségek, amelyekből tussal kihúzták a Simicskára nézve kínos részeket, akták ugyanúgy állnak Orbán, Polt és a többiek széfjeiben.

Ha mindenki veszít

Még ha Simicska totális médiaháborúba kezd is, ha a háború intenzitása gazdasági téren is fokozódik, ezek az akták nem kerülnek elő. Orbán és Simicska egymás személyét nem fogják támadni, legfeljebb kisebb sakkfigurákat veszejtenek el. A levegőben mindig ott lebeg majd a kölcsönösen biztosított megsemmisítés.

Ilyen lépésre akkor kerülhet sor, ha valamelyikük egyszer egy bíróság előtt találja magát, bukott, birodalmát vesztett emberként. Esetleg akkor, ha Simicska ellen tényleg politikai merénylet készül, de erre sem kell számítani. Amíg valamelyik fél nincsen tökéletesen sarokba szorítva, addig Kaya Ibrahim, Josip Tot és minden barátjuk nyugodtan aludhat.

innen

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr947154179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le fog higgadni Simicska, nem fogja támadni Orbánt, mert ugyanis mind a ketten jól jártak egymással. Sajnos mindenki megadja magát, mert csak rosszabul járhat,mindenki behódol Orbánnak. Nagyon szeretnék én is, hátha nekem is jutna valami, de sietnem kellene addig még minden nincs szétosztva.
süti beállítások módosítása