HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok


Recenzió Mesterházi Attila Facebook bejegyzésére.

A németek agresszorok voltak a második világháborúban, felelősségük egy lapon nem említhető az oroszokéval, az akkori szovjetekével.

Merkelnek kötelessége bocsánatot és megbocsájtást kérni, ebben nekünk is jutna szerep és feladat!

A németek kiprovokálták a háborút, a szovjetek, angolok, franciák, lengyelek és Európa többi népe, kivéve - az olaszokat, magyarokat és románokat - elszenvedték a világháborút.

A világtörténelem nagy tanulsága, az, hogy a győztesek igazsága az igazság. Az egy másik kérdés, hogy képtelenek voltunk 25 év alatt szembenézni a saját történelmünkkel és szerepünkkel a 20. században. Nem voltunk képesek kialakítani ennek becsülettel vállalható, megemlékezésre alkalmas tereit.

A handabandázásaink következménye az, hogy Putyin 50%-os helyzetbe került, mert joga és kötelessége megemlékezni a második világháborúban elesett szovjet katonákról. Az már minimum félreértése a szovjet jelenlét tartalmának 1956-al kapcsolatban, a síremlék felirata alapján, hiszen az akkor elesett szovjet katonák nem hősök, hanem áldozatok voltak.
Ha Putyin az elesetteket a szovjet-hatalom áldozataiként koszorúzta volna, akkor a helyzet talán még történelmileg is igaz lett volna. Így ez egy félrement, téves koszorúzás volt, hiszen 1956-ban a Szovjetunió agresszor volt, még akkor is, ha a magyar belpolitikai és biztonsági helyzet katasztrofális volt.

Meggyőződésem, hogy Putyin senkit sem akart provokálni, egyszerűen a magyar diplomácia és az orosz szakértők csődöt mondtak! Pontosan a nevezett okok miatt lehet ma történelmet hamisítani, a Horthy korszakot idealizálni, a holokausztot relativizálni, a magyar katonák szerepét a Szovjetunióban heroizálni, mert sunyi hazug a környezet, amiben élünk és sokkal fontosabb a múltunk ferdítése, mint az érthető, világos és értelmes jövőnk megépítése.

Árki János

 

civilhetes.net

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr567186503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobb, ha tudod, hogy az egykori Antant (és Kisantant), és a versailles-washingtoni "békerendszer" következményei bőszítették fel - többek között - a németeket. Emiatt juthatott hatalomra Hitler, az "ellenrevansista", hisz' az 1870-es, a franciák által elvesztett francia-porosz háború "végterméke", a III. KÖztársaság volt eszelősen revansista, bosszúvágyó. A "békerendszer" pedig egy "bosszúmű" volt. A németekre (és magyarokra) rákent "bűnhazugságokról" (Schuldlüge) nem is beszélve...
Ha valakinek nincs joga ugatni a ruszki katonák koszorúzásában akkor az egyik ilyen gané pont a szarházi aki az első sorokban könyökölt amíg a vörös csillagot csókolgatta és azzal aludt majd ébredt!!
süti beállítások módosítása