HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Nomen est omen, Gáncs.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke:

kétezer évvel ezelőtt nem tartottak politikai vitanapot a jeruzsálemi parlamentben, sőt népszavazást sem írtak ki arról, lehet-e vasárnap nyitva egy sziklasír, a világ, a természet rendje az, hogy nem lehet.

Két hete jártam Jeruzsálemben vasárnap és a Szent Sír temploma, benne a szent sírral látogatható volt, mi több az árusok mindenütt árusítottak, igaz nehezen lehetett volna zárva tartást csinálni, hiszen a péntek a muszlimok, a szombat a zsidók, a vasárnap a keresztények ünnepe, na mármost, három napon át zárva tartani az lehetetlen, mert tönkre mennének az üzletek. A templom életét csak a benne élő szerzetesek fertőzik kicsinyes csatáikkal, amelyet egy keresztény zarándok a következő sorokkal írt le: „Hat keresztény felekezetnek van több-kevesebb joga a keresztény világ legszentebb helyén ájtatoskodni. Az együttműködés nem mindig zökkenőmentes, elfordult, hogy egymás szakállát is megtépték a buzgó szerzetesek. Na, de milyen egy vasárnap délután Jézus sírjánál?” , „A Szent Sír templomban folyamatos az ütközés a különböző keresztény felekezetek között. Erről a magát Jézus sírját rejtő apró barokk kápolna körüli események is ékes tanúbizonyságot tesznek.”  2014. 03. 10., 08:54  A zarándok maga ír a vasárnapi nyitva tartásról!

Püspök úr!

Hagyják már békén a magyarországi embereket, nem veszi észre a statisztikákból, hogy elegük van a papokból, püspökökből, meg egyéb olyan tisztségekből, amelyek jobban figyelik a persely csörgését, mint a hívek lelkét.

Nekem hetente belerontanak az életembe, minden hülye ötletükkel, a keresztényi elvárások rendszere alapján, miközben hedonista életükkel hajhásszák az élvezeteket.

Az, hogy vannak az szükség, az, hogy hülyeségeket beszélnek és ezekből törvény lesz az meg  szörnyűséges.

 

Büki Ervin (Fotó: 444.hu) 

civilhetes.net

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr607343860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása