Találkozik a „magyar” tej GMO-val? Egy komplett baromság analízise.
100% magyar alapanyag
Az első dolog, amit meg kell határozni, hogy hogyan jön létre az alapanyag. A jó magyar tejet, Holstein-fríz, vagy annak keresztezésével létrejött állományok állítják elő. A Holstein-fríz egy észak-amerikai fajta, amelyet az 1970-es években kezdtek keresztezni hazánkban a magyartarka állományokkal termelésjavítás miatt, tehát a tehén genetikailag nem magyar.
A magyar földet külföldi traktorok, ekék, tárcsák és, vetőgépek művelik, a világ permetezőszereit fújják ki, orosz gázból készült nitrogén trágyával, import káliummal és foszforral műtrágyáznak.
A tömegtakarmányát amerikai, német és holland kukoricafajták termesztésével állítják elő, amelyet német Class vagy amerikai Jhon Deere, és más nyugati silókombájnok takarítják be, és német, olasz teherautók szállítják a silótérbe.
A szemes kukorica előállítása ugyancsak külföldi gépekkel és fajtákkal történik.
A szója nagyon kis részben hazai, ami GMPO mentes, döntően GMO-s brazil , éppen ezért hazug, ami a GMO körül zajlik itthon. Nagyon nagy valószínűséggel a dobozra ráírható, hogy GMO-s! Ismereteim szerint az amerikaiak vagy japánok átlagéletkora magasabb, mint a magyar, pedig ők már évtizedek óta fogyasztanak GMO-s termékeket.
A gázolaj orosz.
Az áram, ami a technológiákhoz kell, részben magyar erőművekből jön orosz gázból, magyar lignitből és orosz atomból.
A teheneket holland és francia fejőgépek fejik. A csövek orosz, svéd és egyéb acélokból vannak. A tartálykocsi, ami szállítja Európa valamelyik termékét, a feldolgozó gépek, német, olasz, holland, francia gyártmányúak, a csomagolóanyag orosz gázból vagy kőolajszármazékból készülnek, vagy finn és magyar papírból, a TETRA PAK svéd gyártmány.
Szóval az egész egy igazi európai együttműködés. A föld magyar, amelyen a termelési folyamatok zajlanak és az épületek állnak.
100% magyar munkahely
Annyiban igaz, hogy a dolgozók itt dolgoznak, az adót itt fizetik utánuk.
100% Magyarországon adózott termék
Igaz.
A doboz reklámja jól igazolja azt a zárt és értelmetlen gondolkodást, ami a nemzetközi együttműködést és munkamegosztást jellemzi. Sokkal fontosabb a hazai íz, a hagyomány, hangsúlyozása, mint a termék eredete.
Meggyőződésem, hogy 2000 méter magas hegyek teheneiből kifejt tejből tisztább alapanyagot kapnak, mint a hazai nagyüzemi, vagy ipari biogyárakból. A tehenek genetikai képessége a végtelenig ki van zsarolva, éppen ezért viszonylag rövid az életszakaszuk, de hatalmas a termelésük, e rövid életszakasz alatt.
Gondolkodj magyar és légy nyitott!