HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Bizony szétrobbant a magyar internet az ötmilliárdos lottóötöstől.

Mint a vírus, úgy terjedt a szélrózsa minden irányába, hogy az egyik általam is olvasott oldal már a húzás előtt tuda a sorsolás eredményét! Hiszen a cikk posztolásának időpontja korábbi volt, mint a lottó öt nyerőszámának az ismertetése. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a lottót is manipulálják, mint mindent ebben az országban.

Nem sokkal később Dániel Péter osztotta meg Facebook oldalán azt az okfejtést, hogy ebben biztos Orbán Viktor keze van. Ha ő mondja, akkor biztos úgy van, hiszen kapott rá sok lájkot és megosztást is.

Dániel Péter okfejtéséről ez jutott az eszembe:

A Pénzcentrum válasza korrekt, aminek az összeesküvés elmét gyártók nem nagyon örülhetnek.

De mondok egy másik példát. Ha a CIVILHETES-en ma este megjelenne egy cikk, amelyben csak annyi van, hogy már nem Orbán Viktor a miniszterelnök, holnap minden olvasó azt gondolná – teljes joggal -, hogy megbolondultunk és hamis hírt közöltünk. De, ha valaki elég szemfüles lenne ahhoz, hogy 2018-ban a választási eredmények 90 %-os feldolgozásának idején megtalálja ezt a cikket, akkor majd nyilván megosztja a Facebook-on és akkor mi leszünk a guruk, akik ezt már 2015. június 6-án este megmondtuk.

Előfordulhat olyan is, hogy egy portál tárhelye nem Magyarországon üzemel, hanem egy időzónával odébb. Ilyen esetben a rendszergazda vagy a webmester szokta beállítani az órát. Ha ezt nem teszi meg, akkor lehet, hogy a weboldal látogatója egészen más időt lát a cikkeknél, mint amennyit az olvasó órája mutat.


Ez a kép a cikk írásakor, a CNN oldalán lévő, legfrisebb cikkről készült. Figyelje az időt!
Forrás: CNN

Visszatérve a lottóhoz. El tudom azt is képzelni, ha példának okáért Dániel Péter nyerte volna meg az ötöst, meg sem születik ez a posztja. Sőt, még tovább megyek, ha mindenki nyert volna a lottón, ahogy a Minden6ó című Jim Carrey filmben megtörtént, az lenne a baj. Egy biztos, valaki nyert és kívánom neki tiszta szívemből, hogy élvezze másfajta gondokkal tovább az életét!

 

(Címlap: Forrás: hir24.hu)

Büki Ervin

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr497512950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása