HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Sosem gondoltam, hogy megérem azt, hogy nagy tömegben szállítanak vidékre élelmet a városokból. A szociológiai vizsgálatok egyértelműen bizonyítják azt a szegénységi robbanást, ami a magyar vidéken is bekövetkezett. Nem csak a cigányságról van szó, hanem általános vidéki elszegényedésről. Nincs munka, nincs pénz és ami van az is egyre kevesebbet ér. Tudom az infláció szinte megszűnt és ez statisztikával nem igazolható, de lássuk be azt az egyszerű tényt, hogy akiket érint a szegénység, már régen nem tankolnak, a rezsicsökkentés ámokfutásából nekik jutott a legkevesebb, hiszen elment a nagyja, klímákra, medence fűtésre, teremgarázs temperálásra. Amiről én beszélek az a hagyományos egy darab negyvenes égő világa!

Olaszliszkára élelmiszert vittünk egy barátommal, a hely neve már rémisztő, hiszen jelképpé vált az esztelen és fékezhetetlen indulat jelképévé. Mi viszont arra gondoltunk, hogy miközben elítéljük, ami történt, de nem mondhatjuk ki a magunk ítéletét a többi sanyarúsorsban élőről. Iszonyat a szegénység nem a kosz és mocsok, hanem a leszakadottság és nyomor. Azt gondoltuk egyedül vagyunk a cselekedetünkkel, de szerencsére az ilyen típusú segítség ma már kezd általános lenni. A Gyurcsány-Orbán szegényüldöző és őket meg nem értő politika tömeges terméke öntötte el a vidéket, ez a termék a beletörődő kilátástalanság. A jövőképbe csak annyi fér be, hogy hátha lesz még egy ajtó a bejáraton, hogy ne fagyjanak meg.

szegenyseg.jpg

Erdő Péter a születésről az ünnep emelkedettségérő beszél, úgy fogalmazott: "elmondani mindenkinek az örömhírt és dicsőíteni az Istent: ez az apostolok küldetése, ez a papok különleges hivatása, és erre indítja a Szentlélek a világi hívőket is". Szerintem, meg a pápa hadat üzent a szegénységnek, a közönynek és ezen a szép napon is kiemelten fontos a szembenézés, hogy a püspökök BMW-vel járnak, (tisztelet a kivételnek), az egyház pénzéből, amit a hívők adtak össze apró pénzeikből, a hívők meg remegnek otthon a hidegtől. Mikor ébrednek, már a katolikus püspökök, ebből a dőzsölő, gátlástalan fogyasztó világból és térnek vissza Jézus szolgálatába. Egyetlen Márton-napi libaünnep költségéből, ahol nyakló nélkül megy a zabálás, a püspök urak megetethetnék falvak szegényeinek ezreit. A politika egyben fogott össze a püspökökkel az esztelen pazarlásban!

A szegény csak fázik, szava nincs, remény nincs, érdekérvényesítésről nem hallott, szava csak egy pusztába kiáltott semmiség, nem szól, mert nem mer, mert félti icipici segélyét, nehogy megharagudjon az új földesúr, vagy a polgármester, mert akkor nem csak nincstelen, hanem nyomorult is lesz. Kutya világ, aljas a politika, emberségét elveszítette, csak az egyéni vagyonosodására tud figyelni, nem érdekli, hogy milliók térde már a földet éri!

Név cím a szerkesztőségben.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr437010061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi ateista érveléseket melegíttetél fel, melynek lényege: a kereszténység ossza szét minden vagyonát, majd számolja fel magát.

Ismerjük ezt a demagógiát, nem fog menni most sem.

Az argentín celeb pedig egy kellemetlen, ideiglenes, ateista-liberális piszok csak, semmi egyéb. Elmúlik az argentín, s marad Jézus.
Kedves Maxval!
Szerintem te a papokat szereted, nem Jézust! Naponta látom az egyházi vezetôk gátlástalan pazsrlását, konkrétan Mayer püspökék büntetôügye, Kis Rigó stadion építése, a vacsoráik stb. Nyisd ki a szemed es te is látni fogod, hogy Jézus tanaihoz az egyház vezetôi jelentôs részének köze sincsen. Én a pápában az embert és szent Péter földi helytartóját tisztelem, es ugyan nem kérte, de a nevében ezt az igazi "magyaros" véleményt kikérem!
Maxval! Te marhára kevered Jézust, a vallást és az egyházat. Ha okos volnál, meg se szólaltál volna, mert ezért egészen kár volt. Sikerült butaságot mondani, miközben az empátianak a szikraja sem volt meg. Vagy szándékosan, vagy konkrétan szellemi hiányosság okán nem sikerült a lényeget megérteni.
@János Árki:

A jelenlegi római pápa próbatétel a katolikusok számára: Jézust válasszák vagy az argentín celebet.
süti beállítások módosítása