HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Mind a Buda-Cash Brókercég, mind a DRB Bank jelentős pozícióban lévő vezetői számára eljöhetnek a legrosszabb idők a közeljövőben.

Ha az érintettek nagy része pert indít, a néhány héttel ezelőtt még súlyos tíz-, vagy akár százmilliókat birtokló egyének elveszíthetik magánvagyonukat képező utolsó ingóságaikat is.

Nem csupán büntetőeljárásról lehet szó immáron, hanem egyénileg indítványozott kártérítési perek végtelennek tűnő halmazáról is. A DRB bankcsoportot képviselő ügyvédet, Magyar Gábort mind ezidáig kétszáznál is több károsult kereste fel, s a szám gyorsan és jelentős mértékben növekszik az idő előrehaladtával.
Ha bebizonyosodik, hogy a brókercég vezetői bűncselekményt követtek el, illetve oly módon bántak a rájuk bízott pénzzel, hogy azzal kapcsolatban felelőtlenséget állapíthat meg a bíróság, saját vagyonukkal is felelniük kell hibáikért. Minderre a tavaly életbe lépett Új Polgári Törvénykönyv szolgáltat lehetőséget.

A Buda-Cash felszámolását már hivatalosan is elrendelték a múlt hét közepén, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a cég vagyonából mekkora mértékben valósítható meg a kártérítések kifizetése. A probléma abból fakad, hogy több ezer befektetőről és ügyfélről van szó, akik közül csak azokat a károsultakat tudja kártalanítani a Befektetővédelmi Alap, akiknek a Buda-Cashnél tárolt pénze nem haladja meg a 6 millió forintot. Mindenki más az ügy eddigi állása szerint elveszítette a pénzét, így azt peres úton kell visszanyernie az érintettektől.

Azok számára, akik DRB bankfiókban tároltak pénzt, valamivel „egyszerűbb” dolguk lehet, hiszen az említett Befektetővédelmi Alapból 30 még millió forintig kártérítésre lehetnek jogosultak a jelenlegi információk szerint.

Az is problémát jelent, hogy a Buda-Cash pénzéből először a ki nem fizetett munkabéreket és a felszámolói díjat kell rendezni, s csak ezután következhetnek a banki károsultak.

Mindebből érthető módon következik, hogy jelenleg az ügyben károsultak a vezetőket igyekeznek perelni, mert így még talán lehet némi esélyük a kártérítésre.

 

(Fotó: napi.hu)

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr817264749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása