HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A tudósítások tele vannak mindenféle cselekedetekkel, csak arról nem ír senki, hogy milliók mit tesznek szép csendben.

A héten Gánton jártam, amikor a miniszterelnök édesapja el akarta magyarázni a többségnek, hogy mitől lesz jobb. ha építési törmelék érkezik a térségbe, egy védett terület peremére. A téma igazából nem érdekes, hiszen egy üzleti vállalkozás érdeke ütközik hétköznapi emberek érdekéve. Nap mint nap történik ilyen, azután egyezségre jutnak és szép csendben megy az élet tovább.

Gánt esete más lett, Gánt az állampolgári bátorság próbája lett az önkény öt évével szemben. Gánt nem más, mint egy apró falu a Vértes peremén, döntően sváb lakókkal. Kitelepítésekkel gyötörtek, bányát zártak es nyitottak , bauxitot bányásztak külszínről. A településnek ipari kisvasútja volt Bodajkig, majd magára hagyták a Vértes-vadon szélén. A rendszerváltás után újra éledt, minden lett, amely egy kistelepülés életéhez kell, amire a legbüszkébbek, az sok munkával megőrzött természet, ez adja hírüket és részben kenyerüket

Ezen kitérő után érthető, hogy miért nem akarnak hulladékot beengedni, még ha talán nem is veszélyes, de önmagában a tevékenység léte kockázatot jelenthet. Az igazi kockázat az Orbáni "demokrácia", hiszen ha nem engednek, akkor, ha kell Viktor törvényt módosít és nem is kell az állampolgári vélemény. Orbán Győző eddig nem így viselkedett, hiszen támogatott, segített ha kellett, de most nagyon nagy üzletről van szó, ez már nem a tisztesség kategóriája.

Ez az oka annak, hogy Gánt jelképpé válhat, az állampolgári bátorság jelképévé, ahol még a civilek ki mernek állni jogaikért és érdekeikért.

Kíváncsian várom, lesz-e büntetés!

 

Büki Ervin

civilhetes.net

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr157273271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása