HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Verseny helyett hiszti!

Nem fizetett írás!

A GMO olyan lett a mai közbeszédben, mint az inkvizíció idejében a boszorkány. A különböző politikai és civil erők pártállástól függetlenül rendszeresen előrángatják ezt a témát és minimum hisztit csinálnak körülötte. Soha nem láttam egyetlen riportot, írást a médiában, amelyik kellő távolságtartással körül járta volna ezt a témát. Nem látok mást, mint politikai és egyéb hisztit a mindenkori kimondott vagy kimondatlan cél érdekében. Most is előjött a téma, mert záros határidőn belül aláírásra kerülhet az USA és az Európai Unió között a szabad kereskedelmi megállapodás. Európának védelem nélkül versenyeznie kell, éppen ezért hangos Franciaország, mert fél a versenytől, a magyarok ugyancsak félnek, mert így már komolyan versenyezniük kell. Nevetséges ez az egész színjáték ami itt zajlik, olyan XIX. századi, amikor a postakocsisok üzentek hadat a vasútnak. A GMO van és lesz, mert hosszútávon megkerülhetetlen, hiszen egyre több embert és emiatt állatot kell táplálni a földön, lehetőleg a legegyszerűbb eszközökkel. Az egész GMO-val kapcsolatban két dolgot kihagynak az itthoniak, az egyik, hogy a hibridizáció a GMO előfutára, hiszen ebben az eljárásban is géneket modifikálnak, a nagymamáink kukoricái 30-40 éve eltűntek. Mellesleg a hibridizáció központja a MTA Martonvásári Kutatóintézete volt, az Mv5 nemcsak Martonvásár és Magyarország, hanem Európa számára is az első, beltenyésztett szülők keresztezésével előállított hibridkukorica volt. A tudomány halad, nem kis részben a genetika területén dolgozó magyar genetikusok, világméretekben sikeres eredményei miatt, többek között Dudits Dénes és  Hadlatczky Gyula teljesítményének következtében. TA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézet eredményei kitörölhetetlenek a mesterséges kromoszómával kapcsolatos tudományos eredmények listájából.
A GMO démonizálása mögött hazugságok sorozata húzódik, az első, hogy Magyarország mentes, igen a növénytermesztés oldalán.

GMO itt van Magyarországon közel két évtizede, a lehető legközvetlenebb módon. a teljes magyar szója felhasználásnak 90% körüli része GMO szójából származik.

Így van ez szinte minden európai országban ahol nem lehet nagy mennyiségben szóját termelni. A szója a baromfi, sertés, szarvasmarha takarmányának, hol meghatározó, hol jelentős hányada. Azt nem tudom, hogy az emberi fogyasztásra közvetlenül előállított szójakészítményeknek van e GMO alapanyaga, de abban biztos vagyok, hogy a Japán, Kínai, Vietnami szója készítmények abból vannak.

Bízzuk a tudományra az aggodalmak kivizsgálását! A politika meg húzzon a fenébe a téma mellől, hagyja ezt a szakemberekre.

 

Név és cím a szerkesztőségben

civilhetes.net

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr897324066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyenek GMOt a ballibák.. Mi nem kérünk belőle. GMO go home .! Balliba go home too.!
süti beállítások módosítása