HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Érdekes, hogy a Quaestor botránya hiába öltött nemzetközi szinten is figyelemre méltó méreteket, április óta lényegében semmi hivatalos hír nem érkezett arról, hogy akkor most mi a helyzet, hogy áll a vizsgálat, hol vannak a valódi felelősök?

Nyugodtan kijelenthetjük: jelen pillanatban a kormány arra törekszik, hogy minél kevesebb szó legyen a Quaestorról a médiában, vagy ha lehetséges, inkább semmi. Ennek okait csak találgatni lehet, de az tény, hogy nagy a csend. A hihetetlenül precíz hallgatás már-már oly annyira jól sikerül, hogy emiatt lesz egyre feltűnőbb, s most, június vége felé közeledvén már kifejezetten gyanús.

Mindeközben persze egyre csak dagad és dagad a bevándorlással kapcsolatos hisztériakeltés, s most már nem csupán plakátokat látunk, de egyre agresszívebb kormánykommunikációval is szembesülni kényszerülünk, ami végeredményben nem okoz mást, mint lefoglal bennünket, de nagyon.

Míg a társadalmi kérdések iránt igencsak fogékony rétegek naponta harmincszor hüledeznek a bevándorlásellenesség egyre nagyobbra hízó léggömbje láttán, s Nyugat-Európa is csak ezzel foglalkozik, miközben legszívesebben saját magát is bekerítené, valahogy szép csendben megoldódik minden a Quaestor-balhé körül. Mert amíg nem foglalkozunk vele, addig dolgozhatnak a takarítók szép csendesen, akárcsak a Csengetett, Mylord? című kiváló angol komédiában Mabel, akinek létezéséről nem is igen tudnak a ház lakói. Úgy vannak vele ugyanis, hogy nem látni soha munka közben, bár sejthető, hogy valakinek köszönhetően mindig ragyog a padló...

A padló a Quaestornál is ragyogni fog, amikor majd júliusban, vagy augusztusban előáll a kormány valami ügyes ürüggyel, melynek segítségével ismét játékba hozzák a témakört, s talán még előszednek valahonnan egy valamikori MSZP-tagot is, akiről majd bebizonyítják, hogy ő áll az egész mögött, ráadásul a nagynénjének a régi szobatársa minden hónapban a Hawaii-szigeteken nyaral, úgyhogy a nép is érteni fogja a dolgot.

De még mindig itt a kérdés: mi a helyzet Quaestoréknál? Mikor kapunk épkézláb információkat és legfőképpen kitől?

 

(Fotó: hir24.hu)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr727575032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása